© Luc Depreitere
wo 01.05.2019 20:00 - 20:50
GEANNULEERD

It's going to get worse and worse and worse, my friend

Voetvolk / Lisbeth Gruwez
01.05.2019
20:00 - 20:50
  • 01.05.2019
    20:00 - 20:50
    KVS, Brussel
    KVS BOL
    cancelled

In It's going to get worse and worse and worse, my friend geeft Lisbeth Gruwez gestalte aan het archetype van de grote orator. Eerder dan in te zoomen op de inhoud van zijn opzwepende woorden, ontmantelt ze de gepassioneerde extase waarin hij verkeert. De voorstelling was dan ook het startpunt van 'de triptiek van het extatische lichaam', een trilogie die ze vervolledigde met AH/HA (2014) en We're pretty fuckin' far from okay (2016).

Een speech kan een machtig wapen zijn. Door de eeuwen heen heeft hij talloze massa's begeesterd en tot actie opgezweept, zowel ten goede als ten kwade. Hij heeft revoluties ontketend en oorlogen van brandstof voorzien, gestuurd door de onmetelijke kracht van woorden.

Maar een speech beroert niet alleen de toehoorders, hij brengt ook de spreker zelf in een staat van vervoering. Niet zelden verliest die zich in een stroom van woorden en de roes van het extatische spreken.

Past binnen het parcours:
Dans

Voor de soundscape die Gruwez aanstuurt in haar onderzoek, deconstrueerde geluidskunstenaar Maarten Van Cauwenberghe een speech van Jimmy Swaggart, een bevlogen televisiepredikant die zijn publiek aanmaant zichzelf niet uit te leveren aan allerhande aardse verleidingen.

Het is met zijn onheilspellende woorden dat Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe (samen Voetvolk) hun stalen reputatie hebben geïnstalleerd. It's going to get worse and worse and worse, my friend werd geselecteerd voor het TheaterFestival van 2012, tourt nog steeds in binnen- én buitenland en is intussen één van de meest gespeelde Belgische podiumproducties ooit.

Extra

Helaas moet Lisbeth Gruwez met spoed een knie-operatie ondergaan – gevolgd door een revalidatieperiode van zes weken. Dat betekent dat wij de drie voorstellingen – It’s Going to Get Worse and Worse and Worse, my friend, AH/HA en We’re Pretty Fuckin' Far from Okay – moeten annuleren. Waarvoor onze excuses.

Tickets worden zo snel mogelijk terugbetaald. Vragen? Neem dan gerust contact op via info@kvs.be of bel 02 210 11 00.

Credits

VAN & MET LISBETH GRUWEZ ARTISTIEK ADVIES BART MEULEMAN COMPOSITIE, GELUIDSONTWERP & ASSISTENTIE MAARTEN VAN CAUWENBERGHE STYLING VERONIQUE BRANQUINHO LICHTONTWERP HARRY COLE & CAROLINE MATHIEU PRODUCTIE LEIDER ANITA BOELS TECHNIEK CAROLINE MATHIEU PRODUCTIE VOETVOLK VZW COPRODUCTIE GRAND THEATER GRONINGEN, TROUBLEYN | JAN FABRE, THEATER IM PUMPENHAUS, ANDWHATBESIDE(S)DEATH

Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring