KVS

La Fiesta de Delfina

Désirée 0100 & Luis Miguel Ramirez Muñoz
PRÓXIMAMENTE 2023
di 21.11.2023 20:00
KVS, Brussels
KVS BOL
21.11.2023
20:00
Tickets

Welkom op het verjaardagsfeest! In La fiesta de delfina verwelkomen twee gemaskerde figuren je op een partijtje. Ze brengen een bevreemdende mix van dans en clownerie in een gefragmenteerd, somber en bij tijden grotesk narratief.

Via thema’s als vieren, feest en de afwezigheid van geliefden bevragen het duo de positie van performers en ‘entertainment’ – hetzij in een Europese blackbox, hetzij op een verjaardagsfeestje in een garage in Latijns-Amerika.

Desirée Cerocien en Luis Miguel Ramirez Muñoz emigreerden allebei van Latijns Amerika naar Europa en ontdekten hier hedendaagse dans. Ze willen met dit stuk de dialoog opentrekken rond hun dubbele cultuur/identiteit en reflecteren over hoe de evolutie van en de banden tussen urban cultuur, dans en institutionele kunst eruit zouden kunnen zien.

Credits

CONCEPT by Désirée 0100 VAN & MET / DE & AVEC / BY & WITH Désirée 0100 & Luis Ramírez Muñoz MET DE STEUN VAN / AVEC LE SOUTIEN DE / WITH THE SUPPORT OF Kunstenwerkplaats (production assistance), Viernulvier/vooruit (studio & residency place), Mestizo Arts Platform/WIPCOOP