KVS

System_D

Citylab Pianofabriek & KVS
vr 15.12.2023 - zo 17.12.2023
15.12.2023
-
17.12.2023

De rode loper wordt uitgerold bij KVS voor de vijfde editie van het System_D Film Festival. Deze filmwedstrijd voor jong opkomend talent uit Brussel neemt ons mee op een reis door onze hoofdstad door de ogen van haar inwoners. De inhoud is eclectisch, zonder formele vereisten. Bereid je dus voor op een ongecensureerd festival vol fictie en documentaires.

Twaalf jaar al bestaat het platform SYSTEM_D. Hun doel? Aanstormend visueel talent uit Brussel een duwtje in de rug geven. Zo begeleidt de organisatie sinds 2011 jonge autodidactische cineasten bij onderzoek, productie en spreiding van hun cinematografische projecten.

SYSTEM_D richt zich vooral op dekolonisatie, visibilisering en versterking van verhalen. Het onderzoekt welke overlevingsstrategieën en coping mechanismen we inzetten wanneer we iets te vertellen hebben dat van diep uit onze onderbuik komt, pijn doet en alleen uit onszelf kan komen.

Dit filmfestival is het moment suprême binnen de werking van SYSTEM_D. Wie mag meedoen? Al wie zich jong voelt, geen cinematografische opleiding genoot en een film maakt die een andere blik op Brussel werpt. Een breed deelnemersveld dus! Via deze weg krijgen filmmakers de kans om hun werk te delen en waardevolle feedback te krijgen van een professionele jury en het publiek. De jury deelt tijdens het festival drie prijzen uit. En ook als publiek mag je je stem uitbrengen, voor de felbegeerde publieksprijs.

Dé kans om de filmmakers van vandaag en morgen te leren kennen.

"Omdat niemand naar ons kijkt, zijn we vrij om alles te zeggen."

Bruno L'Oiseau

Credits

PRODUCTIE / PRODUCTION Citylab Pianofabriek COPRODUCTIE / COPRODUCTION KVS MET DE STEUN VAN / AVEC LE SOUTIEN DE / WITH THE SUPPORT OF Media Diversity, N22, Zintv