© Karolina Maruszak
do 23.04.2020 - do 06.05.2021

Ouragan

Ilyas Mettioui & Zoé Janssens/Boreal
23.04.2020
-
06.05.2021

Waarschuwing
Dit project had ook ZACHTHEID of GEWELD kunnen heten.

OURAGAN is het verhaal van een belachelijk slapeloze nacht, maar ook van een initiatie. Het verhaal van Abdeslam, een noedelbezorger op de fiets. Alleen in zijn appartement zinkt hij weg in de zetel, in de ranzige kussens, tussen de rook en duistere gedachten. Hij weet niet meer hoe laat het is. Niet belangrijk. Het appartement trilt met tussenpozen. Metrolijn in de buurt. Hij is dit gewoon. Een schuilplaats van nietsnutten. Stedelijke wereld. Op enkele kilometers van de Europese Raad. Zijn naam is nooit gemakkelijk geweest om te dragen. Sinds gisteren nog meer dan anders. Dat is wel eigenaardig, want Abdeslam in het Arabisch betekent “drager van vrede”. 

Dit stuk heet ORKAAN maar het had evengoed ZACHTHEID of GEWELD kunnen zijn. De Brusselaars van Le Boréal vatten met milde absurditeit en een verrassende zeskoppige cast de ondraaglijke lichtheid van het bestaan in de urban jungle. 

Past binnen het parcours:
En français s'il vous plaît

Credits

CONCEPT & REGIE / CONCEPT & MISE EN SCÈNE / CONCEPT & DIRECTION Ilyas Mettioui DRAMATURGIE / DRAMATURGY Zoe Janssens MET / AVEC / WITH Egon Di Mateo, Benoit Fasquelle, Ben Fury, Nganji Mutiri & David Scarpuzza MUZIEK / MUSIQUE / MUSIC Guillaume Istacee LICHTONTWERP / CREATION LUMIÈRE / LIGHTING DESIGNChristian François PROJECT / PROJET Boréal COPRODUCTIE / COPRODUCTION L'atelier 210 & Théâtre De Liège MET DE STEUN VAN / AVEC LE SOUTIEN DE / WITH THE SUPPORT OF L'escaut, Théâtre Océan, Studio Thor, Wipcoop, Lookin'out Du Bamp
Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring