© ESA–C. Carreau
di 05.05.2020 - do 07.05.2020

A CONCERT CALLED LANDSCAPE

Josse De Pauw / LOD
05.05.2020
-
07.05.2020

Als kind is ‘ons landschap’ misschien de kinderkamer, of een plek op zolder bij de grootouders, een plaats waar je speelt en ontdekt. Als volwassene is het landschap misschien de rust van het platteland en (of net niet) de drukte van de stad. KVS-gezicht Josse De Pauw geeft een stem aan ons landschap. Na het succes van An Old Monk gaat hij opnieuw met Kris Defoort, Lander Gyselinck en Nicolas Thys het podium op. Herman Sorgeloos, foto- en scenograaf, versterkt de rangen.

‘Het is een mistige dag in het najaar, mijn omgeving is in nevels verdwenen. Later op de ochtend klaart de lucht op, ik kan weer verder kijken, bomen en huizen nemen scherpe contouren aan. Tegen het middaguur breekt eindelijk de zon door, de wolken drijven uit elkaar, en de horizon verruimt tot de verre lijn waarbinnen alle dingen in een groot verband worden verenigd: de wereld is een landschap geworden.’ – uit Een filosofie van het landschap van Ton Lemaire.

Credits

CONCEPT, REGIE & SPEL / CONCEPT, MISE EN SCENE & JEU / CONCEPT, DIRECTION, CAST Josse De Pauw MUZIEK / MUSIQUE / MUSIC Kris Defoort Trio (Kris Defoort, Nicolas Thys & Lander Gyselinck) SCENOGRAFIE, LICHT & SPEL / SCÉNOGRAPHIE, LUMIÈRES & JEU / SET DESIGN, LIGHTS & CAST Herman Sorgeloos PRODUCTIE / PRODUCTION LOD Muziektheater COPRODUCTIE / COPRODUCTION Desingel Antwerpen, Le Manège Maubeuge MET DE STEUN VAN / AVEC LE SOUTIEN DE / WITH THE SUPPORT OF De Tax Shelter Maatregel Van De Belgische Federale Overheid
© Kurt Van der Elst