© Eugenia Paz
vr 29.11.2019 20:30 - 22:00
PROXIMAMENTE FESTIVAL

DRAGÓN

Guillermo Calderón (CL)
29.11.2019
20:30 - 22:00
  • 29.11.2019
    20:30 - 22:00
    KVS, Brussel
    KVS BOL

De Dragón-groep verzamelt in een restaurant op het Plaza Italia (Santiago, Chili) om hun volgende artistieke creatie uit te denken. Deze keer valt hun keuze op een complex onderwerp. Het maakproces dreigt hen kopje-onder te duwen. Wantrouwen en verraad nemen de overhand. De enige uitweg is een nieuwe voorstelling maken zodat het vertrouwen weer kan groeien. Maar het is te laat, er is al te veel in gang gezet.

In zijn nieuwe creatie stelt Guillermo Calderón, met de nodige humor en diepgang, de kunsten en hun positie binnen de politieke strijd in vraag. Kenmerkend voor Calderóns werk is zijn aandacht voor het onderzoekproces, waardoor het de vorm van politiek theater aanneemt. Vorig jaar presenteerde KVS met Mateluna al één van zijn meest toonaangevende stukken. Met voorstellingen in meer dan 25 landen behoort Calderón tot Chili’s best vertegenwoordigde theatermakers op internationaal vlak.

Past binnen het parcours:
Hablo español?
© Eugenia Paz

Credits

AUTEUR & REGISSEUR / ÉCRIVAIN & METTEUR EN SCÈNE / WRITER & DIRECTOR Guillermo Calderón CAST Luis Cerda, Camila González & Francisca Lewin REGIE-ASSISTANT / ASSISTANT METTEUR EN SCÈNE / ASSISTANT DIRECTOR Ximena Sánchez DECOR- & LICHTONTWERP / CONCEPTION DÉCOR & LUMIÈRE / SET & LIGHTING DESIGN Rocío Hernández PRODUCTIELEIDING / DIRECTEUR DE PRODUCTION / PRODUCTION MANAGER María Paz Gonzalez COPRODUCTIE / COPRODUCTION Teatro a Mil Foundation, Teatro UC y Theater der Welt
Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring