zo 08.03.2020 15:00 - 22:00
ZONDAG

FESTIVAL LEZARTS DANSES URBAINES

Lezarts Urbains & KVS
08.03.2020
15:00 - 22:00

Lezarts Urbains en KVS bundelen voor de tweede maal hun krachten om samen het Festival Lezarts Danses Urbaines te organi- seren. Een staalkaart van het rijke landschap van urban dans in België en ver daarbuiten. Een weekend lang presenteert het festival een waaier aan creaties, technieken en stijlen, van korte choreografische shows tot afgewerkte voorstellingen, van amateurcrews en dansscholen tot opkomende artiesten en professionele gezelschappen.

PROGRAMMA ZONDAG

15u00 CONFERENTIE
Can she kick it?” Vertegenwoordiging en impact van vrouwelijke rappers (femcees) op de rapcultuur, n.a.v. de release van het boek Ladies First van Sylvain Bertot

16u30 - 22u30 VOORSTELLINGEN

Focus op choreografische voorstellingen en hiphopcreaties + battle & cypher van het Kwanzaa-collectief

  • Temps Danses Urbaines [Hiphop]
  • One Nation Crew [Hiphop]
  • Barhal [Hiphop]

Ontdek de resultaten van de samenwerking tussen de Franse choreografe Antoinette Gomis en enkele geselecteerde crews.

Au Fil du Temps, Creatie voor 4 dansers [BE]
Samantha Mavinga, Hendrickx Ntela, Raquel Suarez en Sarah Bidaw - Cie CORPEAURELLES (30min)

Dress, Fragment uit de creatie voor 5 dansers [FR]
Carmel Loanga (15 min)

Battle Astral & Cypher door Kwanzaa Collective

Met DJ Serge du Wanted Groove Collectif en DJ Alex The Cage

Het Kwanzaa-collectief zet wat jij dénkt te weten over battles helemaal op z’n kop! Ze bedachten een nieuw concept, dat je live ontdekt tijdens het festival. De battle staat open voor alle dansstijlen, maar je danst wel alleen op house- en hiphopmuziek. Dansers gaan one on one de strijd met elkaar aan in technische tests en uitdagingen. Die zijn erop gericht hen tot het uiterste te drijven qua creativiteit en originaliteit. Zo delen ze hun skills en technieken onderling en met het publiek.

Nog iets waardoor het Kwanzaa-concept eruitspringt: de preselecties vinden plaats in de vorm van een cypher, waarbij een anonieme jury aanwezig is, die de finalisten selecteert. Wie aan de finale wil deelnemen, moet dus al tijdens het eerste deel alles geven, zonder te weten wie hem of haar naar de finale kan sturen. Na de cypher volgt een dj-set.

En het programma van zaterdag?

Past binnen het parcours:
Festival Lezarts Danses Urbaines

Bekijk onze parcours