za 07.03.2020 18:00 - 23:30
ZATERDAG

FESTIVAL LEZARTS DANSES URBAINES

Lezarts Urbains & KVS
07.03.2020
18:00 - 23:30

Lezarts Urbains en KVS bundelen voor de tweede maal hun krachten om samen het Festival Lezarts Danses Urbaines te organi- seren. Een staalkaart van het rijke landschap van urban dans in België en ver daarbuiten. Een weekend lang presenteert het festival een waaier aan creaties, technieken en stijlen, van korte choreografische shows tot afgewerkte voorstellingen, van amateurcrews en dansscholen tot opkomende artiesten en professionele gezelschappen.

PROGRAMMA ZATERDAG

18:00 > 23:30 choreografische showcases, Belgische en internationale urban dans voorstellingen + feest

20:30 > 21:30 Näss - Fouad Boussouf/ Cie Massala
Näss, de nieuwe creatie van de Frans-Marokkaanse choreograaf Fouad Boussouf, ontplooit zich als een dialoog tussen de traditionele dans en muziek uit Marokko waarmee hij opgroeide, en het hedendaagse hiphopvocabulaire. Dat resulteert in een beleving die tegelijk mystiek en fysiek is. Zeven mannen, zeven dansers, vieren de kracht van hun samenzijn in een intense, acrobatische dans. Hun motor? Aanhoudende, bezwerende ritmes uit oeroude tijden, die het lot van Noord- Afrikaanse gemeenschappen hebben getekend.

Met zijn gezelschap Massala ontwikkelde Fouad Boussouf zijn artistieke signatuur op het snijvlak van uitgepuurde hip- hop, hedendaagse dans en circus. Voor deze voorstelling put hij uit zijn roots en danstradities, die hij verweeft met stedelijke culturen. Door de grenzen te overstijgen tussen het sacrale en het profane, tussen de gejaagdheid van de moderniteit en de gehechtheid aan het rituele, raakt Näss – Arabisch voor ‘de mensen’ – je als toeschouwer tot in je kern.

Benieuwd naar het programma van zondag? 

Past binnen het parcours:
> Festival Lezarts Danses Urbaines

Credits

CHOREOGRAFIE / CHORÉGRAPHIE / CHOREOGRAPHY Fouad Boussouf CHOREOGRAFIE ASSISTANT / ASSISTANT DE CHORÉGRAPHIE / ASSISTANT CHOREOGRAPHY Bruno Domingues Torres DOOR / AVEC / BY Elias Ardoin Or Yanice Djaé, Sami Blond, Mathieu Bord, Maxime Cozic, Loïc Elice, Justin Gouin, Nicolas Grosclaude LICHTONTWERP / CONCEPTION LUMIÈRE / LIGHTING DESIGN Fabrice Sarcy SOUNDSCAPE & ARRANGEMENTEN / PAYSAGE SONORE & ARRANGEMENTS / SOUNDSCAPE & ARRANGEMENTS Romain Bestion KOSTUUMS & SCENOGRAFIE / COSTUMES & SCÉNOGRAPHIE / COSTUMES & SET DESIGN Camille Vallat PRODUCTIE / PRODUCTION Compagnie Massala

Bekijk onze parcours