© Nick Hannes
wo 12.02.2020 - za 15.02.2020

DE GRIEKEN – TOONMOMENTEN

Conservatorium Antwerpen, KASK Drama Gent, Luca Leuven, RITCS Brussel & KVS
12.02.2020
-
15.02.2020

Dit academiejaar bijten de studenten van Conservatorium Antwerpen, KASK Drama Gent, LUCA Drama Leuven en RITCS Brussel zich vast in het werk van de oude Grieken. Het slotstuk van deze intense periode beleven ze in KVS. Twee weken lang bezetten de vier belangrijkste toneelopleidingen van Vlaanderen onze schouwburg. Ben je niet bang voor wat experiment en heb je zin om nu al de theatermakers te ontdekken die de komende jaren het verschil zullen maken? Hier is je kans!

Na de leesmarathon van 8 februari gaan de studenten een stap verder. Ze brengen tekst en dramaturgie tot leven op scène. De spelers en hun coaches gaan vrij aan de haal met het materiaal van de oude meesters, in een vertaling van Johan Boonen, een van onze belangrijkste vertalers van Griekse tragedies. Dat mondt uit in twee toonmomenten. 

Op 12 februari tonen de studenten van LUCA Drama Leuven en RITCS Brussel hoe zij door de teksten van de Grieken werden geïnspireerd. LUCA Drama Leuven duikt onder in de wereld van de Trojaanse vrouwen. En de Brusselse studenten van het RITCS laten hun duivels los op Antigone en Medea.

En op 15 februari verschijnen de studenten van Conservatorium Antwerpen en KASK Drama Gent ten tonele. Het Antwerpse Conservatorium kruipt in het vel van de Trojaanse vrouwen, Agamemnon én Elektra. De studenten van KASK Drama Gent tot slot kiezen voor de Griekse tragedies in het algemeen, zij doopten hun voorstelling PLEASE PANIC.

Credits

LUCA LEUVEN Willem Herbots, Lore Verhoeven, Kato Van Ermen, Nathan Everaert, Joelle Francis, Britt Das, Perry Brienen, Rob Van der Auwera, Zita Windey en Saartje Van de Steene, Pleun van Engele RITCS BRUSSEL Pepijn Vandelanotte, Rania Gaaloul, Marie-Christine Verheyzen, Amelia Malfait, Axelle Verkempinck, Aaron Bruyninckx, Kevin Timmerman, Barbara T'Jonck CONSERVATORIUM ANTWERPEN Lotte Andriessen, Ruben Eelen, Eliza Stuyck, Soraya Van Welsenis KASK GENT Stan Martens, Jef Hellemans, Musia Mwankumi, Mustaf Ahmeti, Carly Heathcote, Colette Goossens, Senne Vanderschelden, Bardia Mohammad, Marc Vanrunxt, Anna von Hausswolff, Krzysztof Penderecki, Kim Gordon, Karel Goeyvaerts EEN SAMENWERKING TUSSEN DE DRAMA-OPLEIDINGEN VAN / UNE COLLABORATION ENTRE/ A COLLABORATION BETWEEN Conservatorium Antwerpen, KASK Drama Gent, LUCA Leuven, RITCS Brussel & KVS