© Rodrigo de Oliveira
PROXIMAMENTE FESTIVAL

Isto é um negro?

E Quem é Gosta? (BR)
28.11.2019
20:30

Isto é Um Negro? is een theatraal onderzoek naar wat het betekent om in Brazilië een zwarte man of vrouw te zijn, en meerbepaald naar wat het betekent om een zwarte artiest te zijn de dag van vandaag.

Het stuk is doordrongen van vragen en pogingen om die te beantwoorden. Zo bevraagt het aan de ene kant hoe je blackness en rassenkwesties bespreekbaar maakt door middel van een unieke ervaring? En aan de andere kant hoe je theorie in een theatrale voorstelling transformeert? Het gezelschap E Quem é Gosta? verdiept zich op het podium in deze vragen. Het stuk demonstreert hoe racisme een structurele praktijk is in Brazilië, en benadrukt de aanwezigheid ervan in alle aspecten van het sociale bestaan. Is This a Black? wil bruggen slaan én de dialoog over deze diepgewortelde kwestie verbreden.

Credits

CAST Ivy Souza, Lucas Wickhaus, Mirella Façanha, Raoni Garcia DIRECTION Tarina Quelho CO-DIRECTION Lucas Brandão DRAMATURGY Mirella Façanha, Tarina Quelho SOUND Tom Monteiro SOUND TECHNICIAN Fernanda Feliz LIGHTING Lucas Brandão STAGE TECHNICIAN Lam Matos, Alexandre Peixe PHOTOS Rodrigo Oliveira PRODUCTION Dani Façanha