© Danny Willems
vr 08.02.2019 - zo 10.02.2019

INVITED

Seppe Baeyens / Ultima Vez
08.02.2019
-
10.02.2019

Sinds 2011 is danser en choreograaf Seppe Baeyens nauw verbonden aan de werking van Ultima Vez. Onder de vleugels van het gezelschap van Wim Vandekeybus creëerde hij in 2015 zijn eerste grootschalige dansvoorstelling Tornar met een intergenerationele cast van niet-professionele en professionele dansers. Tornar oogstte veel lof in binnen- en buitenland en werd geselecteerd voor Het Theaterfestival 2015.

Seppe Baeyens’ nieuwe creatie komt er na intensief onderzoek naar de (podium)ruimte en het co-auteurschap binnen de hedendaagse dans. In INVITED formuleert Baeyens zijn artistieke antwoord op de vraag hoe het publiek mee de choreografie van een voorstelling kan schrijven. Met dans als woordeloze taal wil hij binnen beperkte tijd en ruimte een gemeenschap stichten waarbij de grenzen tussen cast en publiek vervagen.

INVITED bestaat uit een diverse en intergenerationele groep performers die een weerspiegeling vormt van de samenleving van vandaag. Het publiek bekleedt een actieve rol en krijgt de kans het heft in eigen handen te nemen. De scenografie verbindt en verdeelt, wordt zichtbaar en onzichtbaar, en leidt publiek en performers doorheen het collectief geschreven verhaal.

Past binnen het parcours:
Dans

Credits

REGIE & CHOREOGRAFIE SEPPE BAEYENS GECREËERD MET EMILE VAN PUYMBROECK, LUKE DE BOLLE, CHISOM ONYEBUEKE CHINAEDU, LEONIE VAN BEGIN, ROSA BOATENG, OIHANA AZPILLAGA, ISCHA BEERNAERT, ESTHER MOTVANYA, ROEL FAES, TRUI DE MULDER, ADNANE LAMARTI, SEPPE BAEYENS, FRANK BRICHAU, STEPHAN VERLINDEN, ELISABETH WOLFS, LEON GYSELYNCK DE MULDER ORIGINELE MUZIEK LIVE STEF HEEREN, KWINTEN MORDIJCK, KAREN WILLEMS DRAMATURGIE KRISTIN ROGGHE SCENOGRAFIE & LICHTONTWER IEF SPINCEMAILLE KOSTUUMS LIEVE MEEUSSEN BEWEGINGSASSISTENT GERMAN JAUREGUI ARTISTIEK ADVIES WIM VANDEKEYBUS TECHNISCHE COORDINATIE TOM DE WITH PRODUCTIE SEPPE BAEYENS / ULTIMA VEZ COPRODUCTIE KVS MET DE STEUN VAN TAX SHELTER MAATREGEL VAN DE BELGISCHE FEDERALE OVERHEID, CASA KAFKA PICTURES TAX SHELTER EMPOWERED BY BELFIUS. DE SCENOGRAFIE IS GEÏNSPIREERD OP DE INSTALLATIE ‘ROPE - POSSIBILITIES OF BINDING’ IN OPDRACHT VAN N.O.W ONDERSTEUND DOOR EXTRAPOLE, FABBRICA EUROPA, INDISCIPLINARTE, LATITUDES CONTEMPORAINES, LÓKAL, MOM/EL VIVERO, TRAFÓ, WPZIMMER. N.O.W WERD MEDEGEFINANCIERD DOOR HET CREATIVE EUROPEAN PROGRAM VAN DE EUROPESE UNIE.

Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring