do 28.01.2021 - vr 29.01.2021

Minefield

Lola Arias
28.01.2021
-
29.01.2021

De wereldberoemde Argentijnse schrijver, beeldend kunstenaar, actrice en theatermaker Lola Arias verwelkomt je op een filmset – of is het een tijdmachine? – waar oudstrijders het verleden in gekatapulteerd worden om er hun herinneringen aan de oorlog en de nasleep ervan te reconstrueren. Het enige dat deze mannen gemeenschappelijk hebben is het feit dat ze allemaal veteranen zijn. Maar wat is een veteraan? Een overlever, een held, een dolleman? 

Minefield onderzoekt de sporen die de Falkland-oorlog nagelaten heeft, maar ook de relatie tussen beleving en fictie en de duizenden mogelijke manieren om herinneringen vorm te geven. 

Lola Arias confronteert verschillende visies op oorlog met elkaar en verenigt voormalige vijanden om samen één verhaal te vertellen. 

Deze documentaire theatervoorstelling die een zeldzaam en ontroerende menselijkheid oproept, toerde wereldwijd en wordt veelvuldig geprezen. De voorstelling zal een laatste keer te zien zijn in KVS. 

Meet the veterans

LOU ARMOUR prijkte indertijd op de cover van elke krant toen de Argentijnen hem op 2 april gevangen namen. Vandaag is hij leerkracht voor kinderen met extra zorgbehoeften. 

RUBÉN OTERO overleefde de scheepsramp van de ARA General Belgrano – getorpedeerd door een kernonderzeeër van de Britten – en speelt nu in een Beatles tribute band. 

DAVID JACKSON pikte tijdens de oorlog radiocodes op en transcribeerde ze. Vandaag luistert hij naar andere veteranen in zijn praktijk als psycholoog. 

GABRIEL SAGASTUME wilde als soldaat nooit een geweer afvuren en is nu strafrechtelijk advocaat. 

SUKRIM RAI was lid van de Ghurkha-brigade, een afdeling van mannen afkomstig uit Nepal en de West- Bengalen die voor de Britten in dienst gingen. Hij wist als geen ander een mes te hanteren en werkt tegenwoordig als bewaker. 

MARCELO VALLEJO was tijdens de oorlog een mortierschutter en vandaag triatlonkampioen. 

Credits

GESCHREVEN & GEREGISEERD DOOR / ÉCRIT & MISE EN SCÈNE PAR / WRITTEN & DIRECTED BY Lola Arias MET / AVEC / WITH Lou Armour, David Jackson, Gabriel Sagastume, Ruben Otero, Sukrim Rai, Marcelo Vallejo ONDERZOEK & PRODUCTIE / RECHERCHE & PRODUCTION / RESEARCH & PRODUCTION Sofia Medici, Luz Algranti DECOR / DÉCOR / SET DESIGN Mariana Tirantte MUZIEK / MUSIQUE / MUSIC Ulises Conti LICHT / LUMIÈRES / LIGHTING David Seldes VIDEO / VIDÉO Martin Borini REGIE GELUID / RÉGIE SON / SOUND DIRECTION Roberto Pellegrino, Ernesto Fara KOSTUUMS / COSTUMES Andy Piffer ONDERZOEKSASSISTENT UK / ASSISTANT RECHERCHE UK / RESEARCH ASSISTANT UK Kate O’Connor FIRST COMMISSIONED BY LIFT Festival COPRODUCTIE / COPRODUCTION Brighton Festival, Royal Court Theatre, Universidad Nacional de San Martín, Theaterformen, Le Quai Angers, Künstlerhaus Mousonturm, Maison des Arts de Créteil, Humain Trop Humain / CDN de Montpellier
Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring