wo 03.03.2021 - do 04.03.2021

The One (et demi) Man Show

Ras-El-Hanout
03.03.2021
-
04.03.2021

Wat is man-zijn vandaag? De vraag klinkt simpel en direct, het antwoord is complex. Het Molenbeekse theatergezelschap Ras El Hanout heeft een patent op geëngageerde voorstellingen die maatschappelijke vraagstukken met een grote dosis humor en luchtigheid benaderen. Ditmaal nemen ze verschillende invullingen van man-zijn in onze samenleving onder de loep. 

Wie weet vandaag wat een man is of zou moeten zijn? In welke mate worden genderrollen bepaald door sociale en culturele kaders? Wat met het binaire beeld waarin sommige culturen worden afgeschilderd als inherent misogyn en andere als het toonbeeld van gendergelijkheid? In deze voorstelling, die opgebouwd is als een infotainment-show, stelt acteur Salim Haouach niet alleen zijn eigen denkbeelden over man-zijn in vraag, maar ook die van het publiek. 

Aan de creatie gingen een reeks workshops vooraf onder leiding van seksuologe, koppeltherapeute en vroedvrouw Zina Hamzaoui. De ervaringen en reflecties van de deelnemers voedden deze voorstelling. Youness Mernissi, journalist en meervoudig Belgisch kampioen Slam Poetry, staat garant voor de scherpe tekst. Bie Vancraeynest, sociaal werker, begeleidt het schrijfproces vanuit een thematische betrokkenheid. KVS-gezicht Pitcho Womba Konga, maker van multidisciplinaire voorstellingen als Kuzikiliza en Fire Will Become Ashes, But Not Now regisseert. 

Ras El Hanout werd tien jaar geleden opgericht door een groep Brusselse vrienden die geloven in theater als middel tot empowerment en dialoog. Intussen heeft het gezelschap, onder artistieke leiding van Salim Haouach, een eigen theaterzaal in hartje Molenbeek en toeren ze jaarlijks met verschillende voorstellingen. Op 10 jaar tijd maakten ze meer dan 30 theatervoorstellingen, die samen meer dan 360 keer speelden en meer dan 38.000 toeschouwers bereikten. Elk jaar volgen een 400-tal deelnemers tussen 16 en 35 jaar hun workshops. 

Credits

MET / AVEC / WITH Salim Haouach REGIE / MISE EN SCÈNE / DIRECTION Pitcho Womba Konga EEN CREATIE VAN / UNE CRÉATION DE / CREATED BY Salim Haouach, Pitcho Womba Konga, Youness Mernissi ADVIES / CONSEILS / ADVICE Zina Hamzaoui, Bie Vancraeynest PRODUCTIE / PRODUCTION Ras El Hanout MET DE STEUN VAN / AVEC LE SOUTIEN DE / WITH THE SUPPORT OF Fédération Wallonie-Bruxelles, Commission Communautaire Française, Centre Culturel des Riches-Claires
Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring