do 08.10.2020 - za 10.10.2020

ICE

Bahar Temiz / Platform 0090
08.10.2020
-
10.10.2020

In ICE creëert choreografe Bahar Temiz vluchtige poëtische sculpturen door aan touwen te trekken, ze te doen golven, met elkaar te verweven, in elkaar te wikkelen en te verknopen. Met simpele handelingen wil ze in haar werk fysieke intensiteit creëren. 

Terwijl Temiz worstelt met de touwen, vertelt ze verhalen waarin verleden en heden samenvloeien. Constante is steeds de kou die alles doordringt. ICE wil ons wijzen op de vele waarschuwingen die de aarde ons geeft over haar – en onze – toekomst, terwijl ze elke dag verder opwarmt en de ijskappen smelten. 

Temiz vertaalt haar verlangens en aspiraties in haar werk. Ze brengt een ode aan ieder die verbinding probeert te maken in onze uitgestrekte en complexe wereld, maar steeds achterop blijft hinken. Dit soloproject ontstond uit een overlevingsdrang, om het verstrijken van de tijd te vieren en om een utopische toekomst te verbeelden. 

Bahar Temiz werd in Istanbul geboren en belandde, na haar filosofiestudies aan de Sorbonne, in Nederland waar ze een dansopleiding volgde. Ze werkte eerder samen met o.a. Superamas en choreografe Ivana Müller. In 2018 schitterde ze in de solo White on White die Marc Vanrunxt voor haar maakte. 

Credits

CONCEPT & PERFORMANCE Bahar Temiz IN SAMENWERKING MET / EN COLLABORATION AVEC / IN COLLABORATION WITH Maik Riebort TEKST / TEXTE / TEXT Bahar Temiz & Michael De Cock SCENOGRAFIE / SCÉNOGRAPHIE / SET DESIGN Meryem Bayram GELUIDSONTWERP / CONCEPTION SON / SOUND DESIGN Charo Calvo LICHTONTWERP / CONCEPTION LUMIÈRES / LIGHTING DESIGN Pol Matthé ARTISTIEK ADVIES / CONSEIL ARTISTIQUE / ARTISTIC ADVICE Marc Vanrunxt TECHNIEK / TECHNIQUE Nele Verreyken DRAMATURGIE Kristin Rogghe PRODUCTIE / PRODUCTION Platform 0090 COPRODUCTIE / COPRODUCTION KVS, C-Takt, wpZimmer RESIDENTIES / RESIDENCES / RESIDENCIES Workspace Brussels, wpZimmer, KVS MET DE STEUN VAN / AVEC L'APPUI DE / SUPPORTED BY Sabancı University Sakıp Sabancı Museum
Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring