© Danny Willems
di 15.09.2020 - do 17.09.2020

Just as long as you are there

Nadine Baboy & ...
15.09.2020
-
17.09.2020

In andere tijden staat het plein achter onze schouwburg vaak vol met vrachtwagens die theaterdecors en technisch materiaal laden en lossen. Nu maken we het leeg om ruimte te scheppen voor artiesten die hun lichaam laten spreken. Met de open hemel als deel van het lichtplan, de stedelijke omgeving als scenografie. En solovoorstellingen, kort en krachtig, gecombineerd in verrassende double bills.

Eén van de namen kunnen we al prijsgeven: de Brusselse danseres en choreografe Nadine Baboy. Normaal gezien zou zij deze zomer schitteren in L’homme de La Mancha op theaterfestivals in Oostende en Mons. Nu creëert ze, vanuit de verschillende expressievormen die haar artistieke identiteit uitmaken - van hiphop tot dancehall, van traditionele Afrikaanse dansen tot poëzie - een multidisciplinaire solo.

Net als Baboy zijn er veel artiesten die hun geplande activiteiten geannuleerd zagen. Maar dat houdt de inspiratie en creativiteit natuurlijk niet tegen. Vele performers zijn volop bezig hun artistieke praktijk heruit te vinden in relatie tot de huidige omstandigheden. Daarom vulden we dit soloprogramma niet op voorhand in en lanceerden we een open call. Een uitnodiging naar artiesten én publiek om elkaar (opnieuw) tegen te komen op ons achterplein.

Door de open call reikten we uit buiten de gebruikelijke netwerken en leerden we ontzettend veel nieuwe talentvolle performers en sterke projecten kennen. Maar liefst 110 artiesten stuurden ons een voorstel. Vier projecten werden weerhouden, die we ondersteunen met een residentie en een loon. Naast Nadine Baboy maken ook Sarah Deppe (i.s.m. Timothé Chams Yaddolahi), Alex Akuete, Matteo Sedda (i.s.m. Alessandra Ferreri & Joshua Vanhaverbeke/Vitamina) en Briana Ashley Stuart een nieuwe solocreatie voor het buitenpodium op ons achterplein. 

Met één ticket beleef je drie danssolo’s in primeur! Dit zijn de triple bills:
 
 
15.09.2020 
17:00: Sarah Deppe / Alex Akuete / Nadine Baboy 
20:00: Sarah Deppe / Matteo Sedda / Nadine Baboy
 
17.09.2020
17:00: Sarah Deppe / Briana Stuart / Nadine Baboy 
20:00: Sarah Deppe / Matteo Sedda / Nadine Baboy

Calling out around the world
Are you ready for a brand new beat?
Summer's here and the time is right
For dancing in the street

Dancing in the street - David Bowie & Mick Jagger

Credits

VAN & MET / DE & AVEC / BY & WITH Nadine Baboy, Sarah Deppe (in collaboration with Timothé Chams Yaddolahi), Alex Akuete, Matteo Sedda (in collaboration with Alessandra Ferreri & Joshua Vanhaverbeke), Briana Ashley Stuart
Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring