© Karolina Maruszak
do 29.10.2020 20:30 - 21:10
WIPCOOP 2019

B**** + Monstrare et/ou monere

Yipoon Chiem + Milo Slayers
29.10.2020
20:30 - 21:10

Ontmoet enkele makers van de toekomst! Yipoon Chiem en Milo Slayers stelden tijdens WIPCOOP 2019 respectievelijk B**** en Monstrare et/ou Monere aan het WIP-publiek voor. Op donderdag 29 oktober krijg je de kans om hen beiden op één avond te zien, als double bill.

B****

De Brusselse artieste Yiphoon Chiem combineert invloeden uit de krijgskunsten of martial arts zoals kungfu, klassieke Khmer-dans, hiphop en breakdance. En verweeft die tot een hoogst eigen stijl. 

B**** is een eerbetoon aan het archetype van de vrouw met meervoudige macht. Reis mee door de geschiedenis van gewonde vrouwen en gemartelde en onteigende moeders. Een solo in striptease-modus, een onthulling van de maskers die we dragen. 

De voorstelling verkent tevens de schaduwzijde van ons zelf. Het is een wandeling doorheen verschillende levensfases en wat volgt: de dood, het geestenrijk en de wedergeboorte. 

Monstrare et/ou Monere

Tijdens dit tussentijds toonmoment van zijn solo stelt Milo Slayers je voor aan een fictief monster dat verschillende fases van monstruositeit doorkruist. Een veelvoud aan perspectieven ontsluit zich tegelijkertijd voor je ogen. 

Milo is een masterstudent in Kunsten en Choreografie aaan de Brusselse Académie Royale des Beaux-Arts. Met zijn collectief The Slayers experimenteert hij met en onderzoekt hij lichamelijke urban praktijken. Daarnaast verdiept Milo zich in andere artistieke disciplines zoals video, fotografie, muziek, ... om zijn eigen danspraktijk te verbreden. 

Wie bij de start van ons seizoen naar Coloured Swans 3: Harriet’s reMix gaat kijken, kan er Milo ook aan het werk zien, als één van de drie talentvolle dansers waarmee Michael koos te werken. 

Credits

B****
REGIE & CHOREOGRAFIE / MISE EN SCÈNE & CHORÉGRAPHIE / DIRECTION & CHOREOGRAPHY YipOOn Chiem VIDEO Elen Sylla Grollimund DECOR&KOSTUUMS / DÉCOR&COSTUMES / SET DESIGN&COSTUMES Caroline Fainke LICHT / LUMIÈRES / LIGHTING Steven Brys COACH Mike Van Alfen CHOREOGRAFISCH ADVIES / AIDE À LA CHORÉGRAPFIE / CHOREOGRAPHICAL SUPPORT Alesandra Seutin ( Cie Vocal Dance) MUZIEK / MUSIQUE / MUSIC Louc Sadu / YipOOn / Torben H. MET DANK AAN / MERCI À / THANKS TO Zinnema, Citylab, LézartsUrbains, KVS, WIPCOOP, la Fédération Wallonie-Bruxelles

MONSTRARE ET/OU MONERE
Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring