© Danny Willems
za 17.10.2020 12:00 - 12:30

Birds (open repetitie) & Atelier Quartier

Seppe Baeyens / Ultima Vez
17.10.2020
12:00 - 12:30
  • 17.10.2020
    12:00 - 12:30
    KVS, Brussel
    Achterplein BOL

Na het succes van Tornar (2015) en INVITED (2018) bouwt danser en choreograaf Seppe Baeyens verder aan zijn onderzoek naar het vormen van een tijdelijke gemeenschap. Met Birds (2021), zijn nieuwe creatie in wording, treedt hij buiten de muren van het theatergebouw en gaat samen met een groep performers en muzikanten de publieke ruimte in. De normale loop der dingen wordt daar onderbroken – soms onzichtbaar, dan weer overduidelijk. In speelse interacties tussen toeschouwers, participanten en toevallige voorbijgangers ontstaan steeds opnieuw onverwachte composities waarbij iedereen van invloed blijkt te zijn op het geheel. 

Baeyens combineert op 17 oktober een open repetitie van Birds met een speciale editie van Atelier Quartier. Dit open dansatelier organiseert hij normaal gesproken vanuit de studio van Ultima Vez in Molenbeek. Voor deze gelegenheid neemt hij de deelnemers mee naar de KVS en betrekt hen bij zijn creatieproces. 

Publieksparticipatie is een belangrijk aspect binnen het werk van Seppe Baeyens. In de huidige omstandigheden zal dit zoveel mogelijk met social distancing en coronaproof gebeuren. We rekenen echter ook op de verantwoordelijkheidszin van alle deelnemers. 

Seppe Baeyens is sinds 2011 nauw verbonden aan de werking van Ultima Vez. De grote voorstellingen die hij de voorbije en komende jaren onder de vleugels van het gezelschap maakt – Tornar (2015), INVITED (2018) en Birds (2021) – vertonen een grote interne samenhang en zijn stapstenen in een breder project van artistiek en sociaal onderzoek. Voor Birds vertrekt hij van dezelfde uitgangspunten als in zijn eerdere werk: een diverse, intergenerationele cast, participatie en co-auteurschap. Hij gaat echter een stap verder door de onvoorspelbaarheid van de openbare ruimte op te zoeken.

Credits

CONCEPT Seppe Baeyens MET / AVEC / WITH een intergenerationele cast van 15 performers en muzikanten in samenspel met deelnemers van Atelier Quartier
Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring