© Charlotte De Cort
do 28.02.2019 - vr 01.03.2019

Giant

Alesandra Seutin / Vocab Dance
28.02.2019
-
01.03.2019

Alesandra Seutin vertaalt haar emotionele reis naar Rwanda in een stadslegende, geïnspireerd door het realisme van het kleine landje, waarin ze onze rol in Rwanda’s tragische verhaal van genocide bevraagt.

Giant is een meeslepend dansstuk van de internationale performer, choreografe en docente Alesandra Seutin. Tekst, video-installatie (door Laura Nsengiyumva), muziek en publieksparticipatie worden samengebracht tot één geheel. Via dans vertelt Seutin over haar reis naar Rwanda in crisistijd. Het krachtige, artistieke talent van performer FayB en Alesandra’s aandacht voor nuance maken van Giant een ontroerend en verwarrend, maar ook vernietigend stuk. Haar choreografie laat zien dat dit een verhaal is waar ieder van ons – bewust of onbewust – een rol in speelt, en het is wachten op de gevolgen.

Na de voorstelling op 28 februari gaat Dorrie Wilson, auteur van Book of Dreams en een van Brussels meest kritische stemmen, het gesprek aan met Alesandra Seutin. Dorrie graaft naar waarom Alesandra, na een bezoek aan Rwanda, de noodzaak voelde om Giant te maken. En hoe het voor haar aanvoelt om als Afro-Europeaanse choreografe werk te maken dat indruist tegen de stereotypes die ‘Afrikaanse’ makers omringen en achtervolgen.

Past binnen het parcours:
Dans

Extra

28.02.2019: Nagesprek met Dorrie Wilson

© Charlotte De Cort

Credits

CONCEPT, CHOREOGRAFIE, TEKST, PERFORMER ALESANDRA SEUTIN PERFORMER/MEDEWERKER FAYB AKA AÏCHA ALORABOU MUZIEK JULIA KENT, KWEKU AACHT, ARVO PART, MAKONDERA HORN BAND, RODRIGUEZ VANGAMA LICHT DAVID CARDINAEL KOSTUUMS & DECOR MAMA VOCAB PRODUCTIE ALESANDRA SEUTIN • VOCAB DANCE COPRODUCTIE KAZUO OHNO FESTIVAL (BANKART 1929), ZINNEMA COPRESENTATIE AFRICALIA

Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring