KVS

The Time Between Us

Fernando Rubio (AR) & Pitcho Womba Konga / El Jardin Sahel & KVS
PRÓXIMAMENTE 2021
di 23.11.2021 - za 27.11.2021
23.11.2021
-
27.11.2021

Op uitnodiging van de Argentijnse theatermaker Fernando Rubio verlaat Pitcho Womba Konga zijn vertrouwde omgeving, om in te trekken in een houten huisje op het plein achter de schouwburg. Vijf dagen lang wordt dit zijn nieuwe habitat. Hij zal er leven, slapen, eten, schrijven ... onder het alziende oog van het publiek.

De afgelopen tijden hebben ons meer dan ooit bewust gemaakt van hoe we elk in onze eigen ‘bubbel’ leven. Iemand welkom heten in je huis en tijd delen met een ander was van de ene op de andere dag niet langer vanzelfsprekend. Onverwachte ontmoetingen werden een zeldzaam goed. We vervelden met z’n allen tot een geconcentreerde versie van onszelf. 
 
The Time Between Us is een durational performance op locatie, een creatie van regisseur, auteur en beeldend kunstenaar Fernando Rubio. De voorstelling beleefde zijn première in het Parque de la Memoria in Buenos Aires, een monument voor de slachtoffers van de Argentijnse dictatuur. Na passages in Chili, Singapore, Duitsland en Spanje strijkt de voorstelling nu in Brussel neer, in het kader van het Próximamente Festival. 
 
Dit is een performance die leeft en evolueert op het ritme van de plek waar ze wordt neergeplant. Op elke locatie ontstaat een volledig eigen dynamiek, zo ook in Brussel. De buurt rondom KVS is een kruispunt van de meest uiteenlopende stedelijke realiteiten. Een gebied in verandering, met een spanningsveld tussen organische evolutie en gentrificatie. 
 
Fernando Rubio werkt voor deze uitvoering voor het eerst samen met Pitcho Womba Konga, bezieler van het Congolisation festival en KVS-gezicht bekend van o.a. Kuzikiliza en Fire Will Become Ashes, But Not Now. Womba Konga neemt zijn intrek in het huis en bouwt relaties op met bezoekers en toevallige voorbijgangers. Hij haalt de schotten weg tussen huis en thuis, en verwelkomt je in zijn bestaan. Hij onderzoekt de mogelijkheid om iemand anders te zijn, en gaat de ontmoeting aan. Van mens tot mens, van artiest tot artiest, van Afrika tot Latijns-Amerika, en zoveel meer. Stap zijn huis binnen en ontdek samen wat de tijd jullie brengt. 

Extra

Verken onder de ticketknop wanneer je bij Pitcho terecht kunt voor een film, een talk of een verhaal. Of loop eens langs gedurende de dag, peuzel je lunch aan het huisje op, luister samen met Pitcho naar muziek, beweeg mee met z’n moves en ontdek welke woorden hij op de gevel achterlaat. De volledige Calendar of Situations vind je hier.

Proximamente 2021

Latijns-Amerika presenteert een sterke  en verrassende selectie voorstellingen in Brussel.   22.11.2021 > 28.11.2021

‘Hier zijn geen toeschouwers, maar genodigden’: theatermaker ontvangt bezoekers in chalet in hartje Brussel

Vijf dagen lang leeft theatermaker Pitcho Womba Konga in een houten huisje in centrum Brussel. Passanten en genodigden komen hem en petit comité een bezoek brengen tijdens The Time Between Us, een voo…

The Time Between Us: ‘Met deze voorstellingen stel ik mezelf in vraag’

In The Time Between Us gaat acteur Pitcho Womba Konga op zoek naar nieuwe ontmoetingen die zijn blik verruimen. Vijf dagen lang leeft en werkt hij in een houten huisje achter het gebouw van de KVS. Th…

Credits

AUTEUR, REGISSEUR & DECOR / AUTEUR, METTEUR EN SCÈNE & DÉCOR / AUTHOR, DIRECTOR & SET DESIGNER Fernando Rubio PERFORMER / PERFORMEUR Pitcho Womba Konga DRAMATURGIE / DRAMATURGY Gerardo Salinas PRODUCTIE & REGIE-ASSISTENTE / PRODUCTION & ASSISTANTE À LA MISE-EN-SCÈNE / PRODUCER & DIRECTOR ASSISTANT Cecilia Kuska COPRODUCTIE / COPRODUCTION El Jardín Sahel, KVS MET DE STEUN VAN / AVEC L'AIDE DE / WITH THE SUPPORT OF Africalia, archives SONUMA-RTBF