KVS
© Michiel Devijver

Red - The Sorrows of Belgium III: Hellhole

Luk Perceval / NTGent
vr 27.05.2022 - za 28.05.2022
27.05.2022
-
28.05.2022

In de trilogie The Sorrows of Belgium zoomt regisseur Luk Perceval in op de Belgische driekleur en op drie donkere passages uit de Belgische geschiedenis: de exploitatie van Congo onder Leopold II in Black en de collaboratie met de Duitse bezetter tijdens Wereldoorlog II in Yellow. Met Red is hij aan de laatste passage toe: de terroristische aanslagen in Brussel.

Op 22 maart 2016 vallen er 35 doden en 340 gewonden bij bomaanslagen in Brussel en Zaventem. De daders waren teruggekeerde Syriëstrijders, gelinkt aan terreurgroep IS. Ze gebruikten spijkerbommen om zo veel mogelijk slachtoffers te maken. Uit medeleven werden de Brandenburger Tor in Berlijn en het Paleis op de Dam in Amsterdam tijdelijk in de Belgische driekleur gehuld.
 
Is Brussel werkelijk een ‘hellhole’, zoals de Amerikaanse president Trump ooit beweerde? Waarom werden de meeste IS strijders gerekruteerd in Brussel?


Credits

REGIE Luk Perceval MET Peter Seynaeve, Bert Luppes en anderen TEKST Steven Heene, Luk Perceval DRAMATURGIE Steven Heene DECORONTWERP Annette Kurz KOSTUUMONTWERP Ilse Vandenbussche EEN PRODUCTIE VAN NTGent MET DE STEUN VAN De Vlaamse Overheid & De Belgische Tax Shelter