© Diego Franssens
di 16.04.2019 - wo 17.04.2019

KNAUS

Alexia Leysen
16.04.2019
-
17.04.2019

In 3500 pagina’s pende de Noor Knausgård zijn strijd met het leven neer. Los van schaamte en met de taal als instrument probeerde hij de banaliteit en beslotenheid van zijn kleine leven te overstijgen. Op zoek naar betekenis, ondanks alles. Het schrijven gaf zijn leven zin, maar ging uiteindelijk ten koste van zichzelf – en zijn naasten … In KNAUS ontrafelen Valentijn Dhaenens en Alexia Leysen een mens die zichzelf moet afvragen: Waarom heb ik dit gedaan? Met welk recht?

Als God dood is en de hemel leeg, stelt KNAUS de onmogelijke vragen over wat van waarde is in dit universum. We zien een man die tussen het oneindig grote en het oneindig kleine, tussen het verhevene en het banale, tussen de sterren en de luiers, zichzelf staande probeert te houden rond de vraag: “wie ben ik?”.

Credits

SPEL VALENTIJN DHAENENS REGIE & TEKST ALEXIA LEYSEN NAAR KNAUSGÅRD SCENOGRAFIE STEF STESSEL DRAMATURGIE MIEKE VERSYP PRODUCTIELEIDING YUNI MAHIEU TECHNIEK THOMAS VERMAERCKE VERTALING ANNE VANDERSCHUEREN BOVENTITELING DRIES GIJSELS PRODUCTIE DETHEATERMAKER, VOORUIT, VILLANELLA, BRUT MET DE STEUN VAN VLAAMS FONDS DER LETTEREN

Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring