KVS

MINDBLOWERS 2022: Amor

VUB & KVS
di 18.10.2022 18:00 - 21:30
KVS, Brussels
KVS BOX
18.10.2022
18:00 - 21:30
Inschrijven

Wetenschappers en kunstenaars zijn de visionairs van de samenleving. Om die stem en hartenklop een podium te geven, riepen KVS en de Vrije Universiteit Brussel (VUB) Mindblowers in het leven. Verwacht je aan performances op het kruispunt van kunst, cultuur en reflectie.

Wat is de mens zonder liefde? De vraag stellen is ze beantwoorden. Geen thema dan ook dat meer boeken, films en harten vulde dan de liefde. Het lijkt bij uitstek verbonden aan de kunsten, waar emoties, relaties en verbinding vaak de hoofdrol spelen. Maar ook in vele wetenschappen is liefde de drijvende factor.

Wordt de liefde overschat? Ligt liefde echt zo dicht bij haat als wordt beweerd? Wie liefde zegt, denkt vaak aan romantische liefde, tussen twee partners, maar ziet daarbij over het hoofd dat er zoveel meer vormen bestaan. De liefde van ouders voor hun kinderen, tussen vrienden (“Framily, anyone?”), liefde voor een dier of de natuur, of de wereld.

Amor mundi, een concept dat aan het brein van filosofe Hannah Arendt ontsproot, werpt deze vraag op. Hoe kunnen we met z’n allen liefdevol met onze aardbol omspringen, en liefde voelen voor elkaar als medemens, ook al behoren we tot ogenschijnlijk andere groeperingen? Hoe kunnen we terug meer solidariteit en medeleven in de wereld helpen? En zo een betere toekomst voor iedereen verzekeren.

Stuk voor stuk intrigerende vragen en een ideale voedingsbodem voor spitante interventies!

Past binnen de selectie:
English please

Bekijk onze selecties