KVS
© Lien De Trogh

Theatre for Democracy Day

TNC (Teatre Nacional de Catalunya), Comédie de Reims, Emilia Romagna Teatro Fondazione, Centro Dramatico São João de Porto & KVS
za 29.04.2023 20:00 - 22:00
KVS, Brussels
KVS BOL
29.04.2023
20:00 - 22:00
Inschrijven

Samen met vier andere Europese theaters riep KVS het project THEATRE FOR DEMOCRACY (het voormalige Between Lands) in leven. Doel van deze samenwerking? In onze theaters een realistische(re) spiegel van de samenleving presenteren, waarbij iedereen zich kan herkennen in wat er op de scène gebeurt.

In functie daarvan nodigen de vijf deelnemende theaters elk jaar een groep internationale auteurs uit die aan de slag gaat met een gemeenschap die ondervertegenwoordigd is in de westerse theaterliteratuur. In dialoog met deze mensen creëren de auteurs een korte theatertest.

Alle teksten worden vervolgens in elk partnerland gepresenteerd op de THEATRE FOR DEMOCRACY (een jaarlijkse viering rond Europadag met debatten, lezingen en artistieke interventies). Het eerste jaar staat in het teken van jongeren. In seizoen 2022-2023 zullen jongeren uit de deelnemende landen mee de teksten schrijven, opvoeren en omkaderen. De komende jaren zullen we onze focus nog richten op dekolonisatie, (niet-)burgerschap en geweld tegen vrouwen. Zo timmeren we samen aan het diverse en inclusieve repertoire van de toekomst.

Welke curatoren, auteurs, regisseurs en acteurs zullen meewerken aan het project, maken we in het najaar van 2022 bekend.

Past binnen de selectie:
English please

Theater voor iedereen, theater door iedereen

Credits

PARTNERS / PARTENAIRES TNC (Teatre Nacional de Catalunya), Comédie de Reims, Emilia Romagna Teatro Fondazione, Centro Dramatico São João de Porto & KVS