Congolisation 2021

In januari gooit CONGOLISATION – Festival Afro-Diaspo-Arts Made In Belgium – voor het tweede jaar op rij het anker uit in KVS. Dit multidisciplinaire festival met exposities, dansvoorstellingen, theater, muziek, film, lezingen, … kadert in een Belgische context en wil de aandacht vestigen op zowel de Congolese als de hele Afrikaanse diaspora. 

Initiatiefnemer Pitcho Womba Konga: “De uitdaging bestaat erin andere verhalen te brengen, niet als concurrentie maar als aanvulling op bestaande verhalen. Om dit mogelijk te maken, is het belangrijk om specifieke aandacht te geven aan wie maar moeilijk toegang en ruimte krijgt om zichzelf uit te drukken. CONGOLISATION wil het evenwicht herstellen qua zichtbaarheid, spreektijd en bekommernissen, en ervoor zorgen dat de ‘kans op kansen’ voor iedereen dezelfde is.” 

Vorig jaar mochten we o.a. Nadia Rose en Dope Saint Jude ontvangen, twee kleppers uit de Londense hiphopwereld. Het programma voor 2021 is nog onder constructie, maar wordt binnenkort bekendgemaakt. 

Voorstellingen in dit parcours

  • <p>Jammer! Er voldoet niets aan je zoekopdracht. </p>

    Jammer! Er voldoet niets aan je zoekopdracht. 


Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring