Karim Kalonji

Breakdancer / rapper

Karim Kalonji is geboren in Oostende in 1980. Zijn jeugd bracht hij door in repetitiezalen en ateliers. Zijn muzikale parcours startte met een klassieke vorming notenleer en viool. Op zijn vijftiende vond hij zijn passie in de hiphopscene. Aanvankelijk proefde hij van verschillende disciplines, maar algauw ging zijn focus naar rap en breakdance. Sinds 2010 profileert hij zich meer en meer als B-boy (breakdancer) en minder als MC (rapper) – zonder dat laatste geheel af te zweren.

Aan het eind van de jaren ’90 smelten het hiphopuniversum en de theaterwereld gestaag samen. Kalonji zet zijn eerste stappen in de theaterwereld in een schoolproductie. Later maakt hij deel uit van verschillende producties die opgevoerd worden bij onder andere KVS en Toneelhuis. Daarnaast werkt hij als danser bij de Franse circuscompagnie Le Plus Petit Cirque du Monde en de hiphopcompagnie E.go van Eric Mezino. Verder is hij te zien in de producties Malcolm X (2016) van Jr.cE.sA.r en Kuzikiliza met Pitcho Womba Konga, Joost Maaskant en Mike Van Alfen.

Speelt in

Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring