Awoulath Alougbin

Danseres / zangeres / choreografe

Awoulath Alougbin, danseres, zangeres en choreografe, is geboren in Benin. Van jongs af aan wordt ze ondergedompeld in de artistieke wereld. Als Yorubaanse breidt ze haar kennis van traditionele dansen uit tijdens haar opleiding bij het Nationaal Ballet van Benin. Door haar ontmoeting met de Haïtiaanse choreograaf Ketly Noël ontdekt ze de wereld van de hedendaagse dans. Ze bevestigt haar kwaliteiten als danseres en neemt deel aan verschillende creaties, zoals Les Feuilles qui résistent au vent van de choreograaf Koffi Kôkô en Le Sacre du Printemps van Heddy Malem.

Awoulath Alougbin vormt, in samenwerking met andere Beninese dansers, de groep Sacam Danse en richt daarnaast haar eigen gezelschap Compagnie AA op. In 2004 vestigt ze zich als choreografe met de voorstelling Aga Oba, samen met Clement Kakpo en de Nigeriaanse danseres Qudus Onikekun.

In 2014 verhuist Alougbin naar Brussel. Daar coördineert ze Radio Transit Lab, een project dat muzikanten met verschillende roots samenbrengt. Tegelijkertijd organiseert ze dansworkshops en is ze actief als publiekswerker voor het Brusselse stadstheater KVS.

Naast haar choreografisch onderzoek focust Alougbin zich op de essentie van de verschillende dansstijlen.

Speelt in

Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring