KVS

Blindspot

Gloria Boateng

Vol passie schreef Gloria Boateng op dertienjarige leeftijd haar eerste teksten neer. Geïnspireerd door rappen in het algemeen en Eminem in het bijzonder, zette de Belgische (Gentse) artieste, met haar Ghanese roots, haar eerste stappen in de muziekwereld.

Onbezonnen pende ze haar eerste teksten neer op haar dertiende. Geïnspireerd door rap en met name Eminem maakte deze Gentse met Ghanese roots haar intrede in de muziekwereld. Het begon met een speelgoedpiano, die ze al snel verving door een ‘micro’ waarmee ze de hiphopwereld ontdekte. Haar energieke, catchy beats laten niemand onbewogen wanneer Gloria Boateng op het podium staat. Ook daarnaast zit ze niet stil: “Muziek creëren is een manier om mezelf kenbaar te maken, om anderen te tonen hoe ik mij voel en waar ik voor sta.”

Muziek maken is haar passie, de muziek delen met de wereld haar ambitie. De laatste jaren werd echter duidelijk dat ze absoluut niet in een hokje past. Ze kan het best omschreven worden als singer-songwriter, met invloeden van rap, afrobeats en electro. Bovendien produceert ze als autodidact haar eigen beats.

© Martijn Halie

Speelt in

  • Jammer! Er voldoet niets aan je zoekopdracht.

    Jammer! Er voldoet niets aan je zoekopdracht.