KVS

Hendrickx Ntela

Hendrickx Ntela is een Congolese (freelance) danseres en choreografe uit Verviers. Ze is één van de eerste Belgische krumpers die voorstellingen maakt waarin krump een prominente rol speelt. 

Als multidisciplinair kunstenaar beoefent Hendrickx krump, hiphop en afrohouse. Ze is nu geassocieerd artiest van het Nationaal theater van Brussel. 

Hendrickx is betrokken bij talrijke Belgische en buitenlandse culturele projecten op het gebied van streetdance. Door die uitwisselingen en connecties deed ze professionele ervaring op, waaronder het organiseren van battles in België. In 2017 presenteerde Hendrickx haar eerste voorstelling To be a slave met acht internationals in Zinnema, alsook in KVS, tijdens het Lezarts Danses Urbaines Festival. Ze is ook oprichter van het collectief Drickx Konzi, lid van Ruthless, een veelzijdige 100% vrouwelijke groep.
 
In 2019 werd ze lid van de Tremplin Danses Hip-Hop groep. In dat kader werd ze ook co-choreograaf en uitvoerder van het werk ‘Au Fil du temps’ van het gezelschap Corpeaurelles. Bovendien is ze wereldwijd actief in de underground scene en is finaliste op de wereldkampioenschappen krump in 2014 en 2022.
 
Hendrickx is choreograaf van haar nieuwe stuk Blind en werkt als danseres met choreografen als Grichka Caruge, Alesandra Seutin, Etienne Rochefort, en zo veel meer.