KVS

Angelo Moustapha

Angelo Moustapha, geboren in Benin, is drummer, percussionist, componist en arrangeur. 

Op zevenjarige leeftijd gaf hij al zijn eerste concert. Meer dan een passie is muziek een roeping voor deze multi-instrumentalist met invloeden als traditionele muziek, moderne muziek en jazz. Zijn talent werd bekroond in 2017 toen hij werd genomineerd voor een MIA en de beste drummer van Afrika werd op het Festival van de Beste Instrumentalisten van Afrika.
 
Angelo behaalde zijn Professionele Diploma van Potentieel, Bekwaamheid en Intrinsieke Capaciteit in 2017 aan de Ecole Supérieur des Métiers d'Art et de la Culture (ESMAC HWENDO Benin). 
 
Als troubadour van de drums is Angelo Moustapha een verpersoonlijking van percussieritmes in al hun pluraliteit. Naast zijn persoonlijke projecten (Solo, Duo met Sylvain Debaisieux, Ibiyewa, ...) componeert en neemt Angelo deel aan verschillende projecten van kunstenaars op heel wat gebieden. Met name op het album Elephant de Mu en zijn show C'est quoi l'afrique? in de Senghor in Brussel, het trio project met Lionel Loueke en Philip Catherine bij Flagey, The Two Piano's project met Philip Catherine, Bert Van Den Brink en Nicola Andrioli en de voorstelling Aro Ilè, gecreeërd door Awoulath Alougbin. 

© Danny Willems