KVS

Alain Franco

Alain Franco is geboren in Antwerpen. Hij studeerde af in piano en muziektheorie in België en Tel Aviv en behaalde daarnaast ook een manama aan het Ircam-EHESS Instituut van Parijs in 20ste-eeuwse muziekwetenschappen.

Zijn oprechte interesse voor Hedendaagse Muziek en Kunst (zowel als pianist en dirigent) resulteerde voornamelijk in samenwerkingen met toonaangevende ensembles en musici in Europa, waaronder het Ensemble Modern uit Frankfurt, Ictus uit Brussel, L’Orchestre Philharmonique Royal de Liège (OPRL), L’Orchestre de l’Opéra national de Lyon, Brussels Chamber Orchestra en het oh ton-Ensemble uit Oldenburg.

Daarnaast - en als esthetische en artistieke uitbreiding van zijn praktijk - ontwikkelde hij geleidelijk aan een originele en specifieke reflectie over representatie en performance. Dit leidde tot artistieke samenwerkingen met performers, choreografen en theaterregisseurs zoals Anne Teresa De Keersmaeker, Meg Stuart, Thomas Plischke, Kattrin Deufert, Jan Lauwers, Romeo Castellucci, Isabelle Schad, Benjamin Vandewalle, Arkadi Zaides, Daniel Linehan, Karim Bel Kacem, Stefan Prins, Laure Prouvost en Maud Blandel. Hij geeft regelmatig les aan de school voor hedendaagse dans P.A.R.T.S

in Brussel en is ook gastdocent aan het HZT in Berlijn. Daarbovenop werkt hij als musicus, performer en muziekdramaturg voor verschillende podium- en choreografische projecten. Hij woont in Brussel en Berlijn.

  • 09.02.2024
   20:30 - 21:30
   KVS, Brussels
   KVS BOX
  • 10.02.2024
   20:30 - 21:30
   KVS, Brussels
   KVS BOX
  • 22.04.2022
   20:30 - 21:30
   KVS, Brussels
   KVS BOX
  • 23.04.2022
   20:30 - 21:30
   KVS, Brussels
   KVS BOX