KVS

Kopano Maroga

Kopano Maroga is een Zuid-Afrikaanse performancekunstenaar, schrijver, cultureel werker en medeoprichter van de sociaal-culturele kunstorganisatie ANY BODYZINE. Kopano woont in Brussel en is curator en dramaturg bij het Kunstencentrum VIERNULVIER in Gent. 

Hun academische achtergrond is dans en sociale antropologie (BSocSci) en theater en performance (MA). Kopano heeft als danser gewerkt met choreografen Kristina Johnstone, Nicola Elliot, Celeste Botha, Alan Parker, Jan Wallyn en Underground Dance Theatre. Die ontvangt de Kanna, kykNet Fiesta en Woordtrofees voor beste bijrol voor hun optreden in Neil Coppen's Buiteland/Newfoundland

Daarnaast werkt Kopano actief als dramaturg en levert die dramaturgie voor onder andere Joshua Serafin, Jan Wallyn, Moya Michael, Khadija El Kharraz Alamu, Carolina Maciel de França en Alesandra Seutin.

Kopano's huidige interesses liggen op het snijvlak van kunst, sociale rechtvaardigheid en helende kennissystemen. Hun huidige onderzoek betreft het potentieel van desidentificatie en biomythografie als instrumenten om rigide identiteitstheorieën te destabiliseren. Die gelooft sterk in de kracht van liefde als wapen van massaconstructie.