KVS

Nandi Bhebhe

Nandi Bhebhe is een Zuid-Afrikaanse acteur, danser en maker, geboren in Groot-Brittannië. Ze is opgeleid aan het Liverpool Institute of Performing Arts. Als multidisciplinair kunstenaar heeft Nandi zowel in het Verenigd Koninkrijk als internationaal gewerkt op het gebied van podium en beeld.

Nandi's oeuvre omvat A Season in the Congo in The Young Vic geregisseerd door Joe Wright en Sidi Larbi Cherkaoui; ‘Bill T. Jones Fela!’ in het National Theatre en op Broadway; Wrath voor Channel 4's Random Acts; twee seizoenen in het Londense Shakespeare's Globe Theatre. Daarnaast ook producties van 946, The Tin Drum en UBU met het gerenommeerde theatergezelschap Kneehigh Theatre, A Monster Calls in The Old Vic Theatre; Haar meest recente werk omvat Wise Children's Wuthering Heights in St Annes Warehouse, New York.

Nandi regisseert ook samen met kunstenares Phoebe Davies als Bhebhe&Davies. Hun werk omvat Creases, een opdracht voor de Tate Modern, en recentelijk Viscera, een korte film geproduceerd met de Welcome Collection. ‘Viscera' werd bekroond als Beste Dansfilm op het Aesthetica Film Festival 2022. 

Nandi heeft het genoegen gehad om sinds 2009 met Alesandra Seutin || Vocab Dance Company te werken aan producties als Kwenda-Kwenda, So.We.To, Episodes of Blackness en Boy Breaking Glass, en is zeer dankbaar en verheugd om zich bij het gezelschap aan te sluiten voor de première van Mimi's Shebeen in KVS.