KVS

Nosiphiwo Samente

Nosiphiwo is een danseres, danslerares, facilitator en choreografe geboren in Zuid-Afrika (Kaapstad) die is afgestudeerd met een bachelor in de Kunsten (BA) aan de Universiteit van Zuid-Afrika. 

Als gepassioneerd en creatief persoon is ze verbonden aan het dansgezelschap Forgotten Angle Theatre Collaborative en heeft ze in verschillende theaterproducties opgetreden, van fysiek theater, danstheaterwerken tot toneelstukken zoals Indumba; Cargo: Precious. Nosiphiwo deed ook een productie genaamd Where is Home met het gezelschap State of Emergency, gevestigd in Engeland, waarmee ze de afgelopen 2 jaar heeft getoerd. Onlangs heeft de artiest ook het stuk DOLL opgevoerd op het Dance Umbrella festival. 
 
Nosiphiwo kreeg ook de kans om te samen te werken met Alesandra Seutin en Melissa Eveleigh aan workshops en creatieve processen. Ze nam zo deel aan Boy Breaking Glass van Alesandra Seutin. Ze werkte ook samen met Jeanefer Jean-Charles aan de productie van Black Victorians
 
Ze is tevens bekend als actrice door haar bijrol in een televisieserie en als jurylid in het dansprogramma Jika Majika op SABC 1. Bovendien was ze een van de top 16 finalisten in SO YOU THINK YOU CAN DANCE Season 3 (SA).