Hamlet's Lunacy

Crew & Platform 0090

Crew en Platform 0090 nemen je met hun installatie mee naar de kern van Hamlets conflict. Het jaar 1600. Het kantelpunt. Het besef dat de aarde niet het middelpunt van het universum is, verjaagt de mens uit zijn comfortabele positie. Daarnaast zetten nieuwe uitvindingen lang gekoesterde zekerheden in de samenleving op losse schroeven. Ze brengen de politiek aan het wankelen en veroorzaken een culturele transformatie. 

Wat betekent het om te leven in een wereld die zo radicaal anders is geworden? Wat en wie moeten we geloven in een wereld waar leugens in enkele seconden viraal gaan? Zoals bij Shakespeare's Hamlet: niets doen is ook positie innemen. Neem je de wapens op of wacht je af?

Hamlet's Lunacy plaatst de toeschouwer in een gecureerde, virtuele wereld van Hamlet. Met gemanipuleerde 3D-scans, computer graphics en live-enactments met het publiek ontrafelt deze voorstelling de historische achtergrond van Shakespeare’s klassieker. 

CREW is een Brussels experimenteel gezelschap en de pionier van immersieve live-art dat de interactie van het lichaam met technologie centraal stelt. 

Platform 0090 is een duurzaam internationaal platform – een werkplaats en draaischijf voor onderzoek, creatie, residentie, productie en presentatie van transdisciplinaire kunst met aandacht voor tussenruimtes en hybriditeit. 

 

Duur
60'
Prijs
€ 17
reductie
€ 13 / € 9 (-26)
Categorie
Theater
NL