© Danny Willems

BRUNO VANDEN BROECKE

Acteur Bruno Vanden Broecke is als KVS-gezicht te zien in Missie, Para en Ouder kind.

 

In KVS ging hij in 2007 in première met de monoloog Missie over missionaris André Vervecken. Dit stuk, geschreven door David Van Reybrouck in een regie van Raven Ruëll, speelde de voorbije seizoenen ettelijke keren in 4 talen in Belgie, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland en Oostenrijk. De Engelse vertaling ligt nu voor.

 

Ook de opvolger Para toerde door heel België en Nederland, mét succes. Op het Nederlands Theaterfestival 2018 werd Bruno Vanden Broecke zelfs bekroond met de Louis d'Or voor beste mannelijke hoofdrol.

 

Bruno was verbonden aan het collectief SKaGeN (2000 tot 2009) dat hij mee oprichtte, en Compagnie De Koe (1999-2008). In 2015 maakte hij met Matteo Simoni en Ruth Beeckmans Hechten naar een tekst van Stefaan Van Brabandt. Hij speelde in 2015 ook Socrates in de gelijknamige theaterproductie van De Verwondering.

 

Het grote publiek kent hem van zijn televisiewerk. Hij speelde mee in De Ronde, Duts, Katarakt, Matroesjka's 2, Callboys, Clinch en Safety First, deelde in de prijzen (een Emmy) met Wat Als 1, 2 & 3 en wordt nog quasi dagelijks aangesproken als Sammy Tanghe uit Het Eiland. Op het witte doek was hij onder meer te zien in Anyway The Wind Blows, Een Ander zijn Geluk en Loft.