KVS danst het seizoen op gang

KVS komt binnen met een bang! Op 25 september gaven wij het startschot van seizoen 2019-2020 met een grandioos openingsfeest. Rijk geschakeerd met performance, opera en een gigantische cypher. 

Terwijl de eerste bezoekers een plekje veroverden op het voorplein van KVS BOL, doken -  op de tonen van een bonte fanfare - de dansers van No Way Back en Detours Festival op. Hun performance bracht er meteen de sfeer in: gasten haakten gretig in op de polonaise. 

Ondertussen druppelde ook het publiek voor Le silence des ombres binnen: deze creatie van de Munt, beleefde zijn wereldpremière in onze KVS BOL, in het kader van Troika. In buurthuis Tropicana verzamelde op hetzelfde moment een dertigtal mensen voor Other Enter, een intieme performance van Einat Tuchman, een poëtisch relaas rond een buurtproject in haar Molenbeekse wijk, de plek die ze thuis noemt. Samen met tegenspeelster Doha Jaadi weefde ze verhalen en performance ineen. Dankzij de levendige voorstelling van hun ‘Espacetous’, een utopische plaats van verbinding voor iedereen, creëerden ze een moment vol uitwisseling, ontdekking en ontmoeting. 

I realized that whenever I give attention to something unfamiliar with a lot of patience, at a certain point, doors will open.’ - Einat Tuchman 

Aan de overkant van de straat, in onze KVS BOX, werd het terrein van de avond afgebakend door enkele meters felgele tape. In deze cirkel gaven 15 verschillende dansgroepen - elk met hun specifieke dansstijl - het beste van zichzelf tijdens Show Me Yours (I'll Show You Mine). Van afrobeat over Chinese fan dancing tot krump en dabke: de aanwezigen maakten kennis met de meest uiteenlopende dansgenres. Show Me Yours (I'll Show You Mine) werd zo een boeiende inkijk in de veelzijdige dansscène die Brussel rijk is. 

 

Wie door de regen afgezakt was naar KVX BOX bleef niet op z'n honger - of op z'n dansgraag achterwerk - zitten, want na de performances was het aan de bezoekers die talrijk waren opgedaagd. En dat liet niemand zich twee keer zeggen: de dansvloer vulde zich al snel met verwoede dansers, gasten, buurtbewoners, KVS-medewerkers, artiesten, ... Een fantastische mix van mensen, stijlen en verhalen. Kortom: een veelzijdige, meertalige en grenzeloos genereuze avond, de ideale aftrap voor een rijkgevuld, nieuw theaterseizoen.