© Danny Willems

KVS breekt uit

Lieve KVS-bezoeker,

Je las het misschien al in de krant of hoorde het op de radio: KVS zat de voorbije maanden niet stil. Op veilige afstand van elkaar boksten we een gloednieuw seizoen voor jou in elkaar dat we binnenkort aan jou willen voorstellen. Omdat we geloven dat een gezonde samenleving nood heeft aan cultuur en schoonheid. En omdat we het als onze plicht zien om een blijvende brug te zijn tussen maker en publiek. In afwachting van onze seizoenslancering midden juni lichten we alvast enkele tipjes van de sluier, zodat je samen met ons kan dromen van al het moois dat in het verschiet ligt. 


September en oktober: KVS Breekt Uit

In september en oktober mag je bij KVS een uitbraak verwachten. Een positieve uitbraak!

We breken uit ons gebouw, het achterplein op, de stad in, een frisse wind tegemoet. We breken de stoelen en het podium uit en geven je een nieuwe zitplaats. Wij nemen alle voorzorgen, zodat jij zonder zorgen van de seizoensstart geniet. Voorstellingen met grote bezettingen die het seizoen moesten openen ruilen we in voor solovoorstellingen, kleine interventies of voorstellingen met beperkte bezetting. Daar zetten we dus volop op in. Tijd voor avontuur en experiment en tijd voor artiesten en medewerkers om weer aan de slag te gaan. 

We beginnen vroeger dan je van ons gewoon bent – begin september – en voorzien telkens een sluitende procedure om jou veilig te ontvangen en theater te laten beleven. 

Vertrouwd en nieuw talent

Die eerste twee coronaproof maanden kan je nieuwe projecten met oude en nieuwe KVS-artiesten komen ontdekken. Zo maakt o.a. choreografe Nadine Baboy een danssolo speciaal voor deze periode. En lanceren we een open call voor artiesten die zin hebben om hun werk te komen tonen in KVS. We willen immers niet alleen in ‘onze’ artistieke bubbel blijven.

Twee vertrouwde KVS-gezichten, Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens, openen het seizoen met hun nieuwe, eigen creatie Jonathan. Een voorstelling over robots en mensen, met artificiële intelligentie als thema. Meer met de vinger aan de pols van de tijd is nauwelijks mogelijk. Voorstellingen die in het voorjaar hun première in mist zagen opgaan, zoals Coloured Swan 3: Harriet's reMix van Moya  Michael en Piano Works Debussy van Lisbeth Gruwez en Claire Chevallier, krijgen alsnog de kans om te schitteren. Choreografe Bahar Temiz toont ICE en net zoals vorig jaar rond deze tijd brengen we ook Mindblowers, waarbij kunstenaars en wetenschappers elkaar ontmoeten, een samenwerking met VUB.

Daarnaast verrijken een aantal gastvoorstellingen de start van ons seizoen én stomen we enkele verrassende interventies voor je klaar. Verwacht je aan een eerste KVS-creatie van Maaike Neuville: Op een bankje, op een dag. Junior Mthombeni (KVS-gezicht en regisseur van Dear Winnie) maakt met Sangoma Flight zijn opwachting met een muzikale performance, samen met Cesar Janssens. Voor wie houdt van intimistisch theater komt er The light that never goes out: korte en intieme interventies bij het licht van de servante – de lampt die altijd brandt in het theater –  waarbij slechts enkele mensen onze mooie schouwburg binnen kunnen om die mee te beleven. Uniek en uiterst kwetsbare artistieke ontmoetingen worden dat. 24 uur lang ontvangen we je (bijna) alleen in onze schouwburg om bij het licht in de intimiteit van één artiest te komen zitten. Op gezonde afstand, dat spreekt.

Schoonheid in moeilijke tijden

KVS wil mensen opnieuw doen dromen en zorgen voor schoonheid in deze moeilijke tijden. Theater draait om ‘mens-zijn’ en samenzijn. Verhalen verzamelen ons verleden en verbeelden een toekomst. Daarom is er nu meer dan ooit nood aan theater en daar willen wij voor instaan. Daarnaast snakken we er naar om jou opnieuw te kunnen ontmoeten. Het zal anders zijn dan vroeger maar het zal ook mooi zijn, én ontroerend, én pakkend. 

Een fysieke seizoenspresentatie zit er dit jaar niet in, maar binnenkort lichten we graag het hele seizoen 2020-2021 toe, tijdens een videocall in beperkte groep. We sturen je daarvoor binnenkort met plezier een uitnodiging. Wie graag via post op de hoogte gebracht wordt, kan zich hier inschrijven.   

Artistiek leider Michael De Cock en de artistieke ploeg Kristin Rogghe, Gerardo Salinas, Kathy Van den Bossche en Dina Dooreman 

Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring