Word wakker met kinderopera bij KVS

KVS laat ook dit jaar Kunstendag voor Kinderen niet onopgemerkt voorbijgaan! De geplande voorstelling Koper en vel kan helaas niet doorgaan, maar op zondag 15 november mogen wij je, hier op onze website, wel de animatiefilm Fidelio van muziektheatergezelschap Walpurgis tonen. Mét inleiding door regisseur Judith Vindevogel.  

Fidelio - Walpurgis (zondag 15 november - 10:00, hier op www.kvs.be

Opera voor kinderen, omgevormd tot een fantastische animatiefilm (circa 15 minuten, +8 jaar). Mét inleiding door regisseur Judith Vindevogel van muziektheater Walpurgis. 

Florestan en Leonore zijn twee jonge geëngageerde artiesten die geloven in een solidaire, rechtvaardige en duurzame samenleving. Met hun ludieke acties slagen ze erin een grote groep mensen van divers pluimage op de been te krijgen om te betogen tegen de repressieve politiek van de tiran Pizarro. Pizarro, die zijn macht voelt tanen, geeft het bevel de manifestanten hardhandig uit elkaar te slaan en Florestan op te sluiten in een geheime kelder. In een nachtmerrie herbeleeft Leonore het gewelddadige moment waarin zij van haar vriendje gescheiden wordt. Zij schrikt wakker en beseft dat als ze Florestan ooit levend terug wil zien, ze een manier zal moeten vinden om hem te bevrijden…

  •  
Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring