© Gaëtan Chekaiban

Casting nieuwe voorstelling Mesut Arslan

Vanuit zijn fascinatie voor menselijke relaties en de complexe emoties die daarmee gepaard gaan, gaat de regisseur nu aan de slag met een van de meest gespeelde klassiekers uit de twintigste eeuw: Who’s afraid of Virginia Woolf? - een stuk van Edward Albee uit 1962.

 

Zo creëert hij een buitengewoon spel tussen ruimte en tijd, onder een lichtinstallatie van Jan Maertens en in een scenografie van Pascal Leboucq. Ata Ünal neemt de dramaturgie op zich en Marc Vanrunxt geeft artistiek advies.

 

Mesut Arslan brengt het verhaal van George en Martha op een unieke en dwarse manier. Zij, een ouder koppel, reageren hun desillusies in alle wreedheid af op het jonge idealistische paar Nick en Honey. Door manipulatieve ingrepen transformeert de voorstelling naar een politieke lezing, die het publieke versus het private tegen elkaar afweegt. Zet je schrap voor een akoestische ervaring waarin ook de ruimte volledig wordt uitgespeeld.

 

Mesut Arslan werkt met vier acteurs en een koor van 12 stemmen. Die stemmen echoën de zinnen van de vier hoofdpersonages en kleuren hun woorden telkens anders in. Geleidelijk aan ontvouwt zich zo een spel van hiërarchie, groepsdruk en macht. Wat als de woorden van een acteur maar een keer herhaald worden, terwijl de tekst van zijn medespeler door een koor van elf personen uit volle borst wordt meegezegd? Luistert het publiek naar de luidste stem? Wint de meerderheid altijd? Wat is schijn, wat is echt en wie mag je geloven?

 

We zijn nog op zoek naar 7 personen die willen deel uitmaken van het stemmenkoor:

• 1 vrouw tussen 50 en 60 jaar
• 1 man tussen 18 en 25 jaar
• 1 vrouw tussen 18 en 25 jaar
• 3 mannen tussen 30 en 40 jaar
• 1 man tussen 50 en 60 jaar

 

Wat houdt de auditie in?

Er zal jullie tijdig een korte tekst gestuurd worden om uit het hoofd te leren en daarmee aan de slag te gaan tijdens de audities.

 

Wat is belangrijk?

Niet alleen je eigen wil om aan dit project mee te werken is van tel, het groepsgevoel is minstens even belangrijk. De voorstelling zal pas echt geslaagd zijn als koor/team/stemacteurs naadloos op elkaar ingespeeld raken.

Audities: 2 en 3 mei 2019 @ KVS, Arduinkaai 7, 1000 Brussel

 

Meedoen?

Mail ons tot 22 april via tanja.vrancken@kvs.be en bezorg ons een korte omschrijving van wie je bent, eventuele ervaring (cv) en foto. Evenals je adres en contactgegevens.

 

Indien je geselecteerd bent ontvang je voor 25 april een bericht en een korte tekst om van buiten te leren.

Beschikbaarheid gevraagd tijdens de repetitie en speelperiode.

 

Repetitieperiode

Repetitie:
- 7/10 tot 18/10 @ KVS
- 21/10 tot 30/10/2019 @ KVS

 

Première en voorstellingen @ KVS
31 oktober + 5,6,7 november 2019

 

Speelperiode op tour:
- 14 nov 2019: C-Mine, Genk
- tussen 23/11 – 4/12/2019: Internationaal Theaterfestival Istanbul (4 speeldagen, tbc)
- 7 dec 2019: De Grote Post, Oostende
- 22 jan 2020: NT Gent, Gent
- 25, 26 febr 2020: Toneelhuis, Antwerpen
- 28, 29 febr 2020: Internationaal Theater Amsterdam

 

Vergoeding

Voor de hele repetitieperiode én de voorstellingen in KVS is er een budget voorzien van 1.000 euro pp. Dit kan ahv een vrijwilligersvergoeding, KVR of factuur (excl BTW)

Voor de speeldagen op tour is er een vergoeding van €80 per voorstelling voorzien. Daarbovenop voorzien wij transportkosten en eventuele overnachtingen.