© Melanie Musisi

Ons verrassend voorjaar, grote namen en heeeel veeeel kaartjes

Op de prachtige cover van het ons programmamagazine van het voorjaar prijkt slam poet, dichter en zangeres Lisette Ma Neza. Lisette is één van de talenten die je aan het werk kan zien in ons barstensvolle culturele voorjaar. Maar er is nog zoveel meer. 

KVS-gezicht Moya Michael toont haar gelauwerde voorstelling Coloured Swan 3: Harriet’s reMix, waarvoor ze zowel voor het Vlaamse als het Nederlandse theaterfestival geselecteerd werd, nog eens bij ons in KVS. Spannend, relevant, poëtisch en met de vinger aan de pols van de tijd. Ga. Dat. Zien. Huisgezelschap Voetvolk, het geesteskind van Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe, herneemt een greep uit hun fantastische werk om hun vijftiende verjaardag te vieren. En Dear Winnie is, na een succesvolle tournee in Nederland en een opgemerkte passage op het Grec Festival in Barcelona, eindelijk weer in Brussel. Werk dat je moet gezien hebben. Werk dat je moet kennen om mee te zijn.

En dan een meer dan bijzondere shout-out naar Pitcho Womba Konga en zijn ploeg. Maar liefst drie keer moesten we de geplande première uitstellen. Maar het vuur van Fire Will Become Ashes, But Not Now zal branden dit voorjaar. De woorden van James Baldwin en deze prachtige spelersploeg zullen eindelijk klinken waar ze moeten klinken. Op een scène, voor een volle schouwburg. 

Want ja! Intussen mogen we weer zalen vullen. Dat lukt en het is een genot. Who’s Tupac? en Mawda, dat betekent tederheid speelden voor volle zalen. Maar we moeten er niet flauw over doen: mensen boeken voorlopig hun theaterplaatsjes nog steeds niet lang op voorhand. Er is toch zoveel te doen en wat moet dat allemaal niet kosten? KVS wil, in haar personeelsbeleid maar ook op en naast de scène, een warm en inclusief theater zijn. Wij willen het iedereen mogelijk maken om naar theater te komen. Daarom passen wij onze prijzenpolitiek aan. Wie even krap bij kas zit – om welke reden ook, ongeacht leeftijd of andere criteria – kan kiezen voor ‘het goedkoopste ticket’ – no questions asked.

Bekijk de volledige agenda hier. Wij hopen dat jullie de weg naar deze vernieuwde prijzenpolitiek vinden en kijken uit naar jullie reactie!