KVS

Kunstenfestivaldesarts op bezoek

Gedurende drie weken nodigt Kunstenfestivaldesarts artiesten van over de hele wereld en België uit om op meer dan 30 locaties in en rond Brussel de grenzen van theater, dans en performance te hertekenen.

Ook KVS is een van de locaties. Bij ons kan je komen kijken naar:

  • Aphasia van Jelena Jureša:  Samen met muzikanten Alen en Nenad Sinkauz en danseres-actrice Ivana Jozić bevraagt Jureša in APHASIA de dynamiek van polarisering, gehoorzaamheid aan autoriteit en verleiding tot groepsgeweld. In een nachtclub-achtige setting confronteert ze ons met de absurditeit die voortkomt uit de collectieve stilte rond misdaden. 
  • The House of Bernarda Alba van Trajal Harrell: Kort voor de Tweede Wereldoorlog schreef de Spaanse dichter en toneelschrijver Federico García Lorca Het huis van Bernarda Alba. Bijna honderd jaar later opent Trajal Harrell de deur van twee andere “huizen” voor García Lorca’s ernstige, gepassioneerde vrouwen. Hij laat hen kennismaken met de wereld van modehuizen. 
  • است (Is) van Parnia Shams: is een spel tussen wat uitgesproken en onhoorbaar is, waarin je moet invullen wat niet wordt of kan gezegd worden, en waarin Parnia Shams het gevoel weergeeft gecontroleerd te worden door een onzichtbare macht. Ze creëert een hyperrealistisch en toch magisch fresco dat het belang toont van de school als een plek om te leren, en niet alleen over feitelijke kennis maar ook over zusterschap en solidariteit.