De keuze van Gerardo Salinas

Vraag je Gerardo Salinas naar welke voorstelling van het volgende seizoen hij het meest uitkijkt? Dan verscheur je onze dramaturg. Het dilemma is van dien aard dat hij geen keuzes maken kan. De oplossing? Hij schotelt je gewoon zijn twee favorieten voor! 

Dragón

Gerardo’s bewondering voor regisseur Guillermo Calderón is groot, dus Dragón mag niet ontbreken op zijn lijstje. Na het meeslepende Mateluna brengt Calderón dit jaar Dragón op onze bühne. In deze nieuwe voorstelling volgen we de brainstormsessies van een hip Chileens performance-collectief over een volgende artistieke creatie, met als inspiratiebron de moord op een antikoloniale activist Walter Rodney. Een thema dat zo complex blijkt dat de protagonisten elkaar beginnen wantrouwen en zelfs misleiden …  

Dragón komt naar België in het kader van Próximamente, een vijfdaagse vol premières, showcases en voorstellingen, het neusje van de Latijns-Amerikaanse zalm.

Dear Winnie,

Een tweede absolute must-see volgens Gerardo? Dat is Dear Winnie,. Deze voorstelling ligt hem nauw aan het hart omdat het verhaal hem diep raakt. Junior Mthombeni maakt deze voorstelling dan ook uit een persoonlijke noodzaak. Als eerbetoon, aan zijn vader Maurice Mthombeni en aan de sterke vrouw die zijn vader inspireerde: Winnie Mandela.

Dit verhaal over onderdrukking, activisme en opstand leeft vandaag meer dan ooit, en net dat maakt het voor Gerardo een onontbeerlijke voorstelling.  

Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring