Prijs voor Beste Regie gaat naar Naomi Velissariou!

Op 15 september vond in Amsterdam de uitreiking van dé belangrijkste Nederlandse toneelprijzen plaats, met o.a. de Louis d'Or voor beste acteur en Theo d'Or voor beste actrice. Beste regie? Die prijs kaapte actrice en theatermaker Naomi Velissariou weg, voor haar theatrale muziekvoorstelling Permanent Destruction - The SK Concert.

Dat de jury laaiend enthousiast was over deze voorstelling is een understatement. Hun verslag leest als volgt: 

"Naomi Velissariou is een inspirerend voorbeeld van iemand die de grenzen van wat theater is of kan zijn verkent en opzoekt. De voorstelling ‘Permanent Destruction – The SK Concert’ verbindt gekte en muzikaliteit met vervreemdende schoonheid. Het concept is strak, helder en wordt tot zijn uiterste consequentie uitgewerkt. De productie kent een eigen vorm van vertellen en doet een serieuze poging om nieuwe publieksgroepen aan te spreken. De losse ingrediënten stapelen tot een effectieve en dwarse vertelling. Repertoire wordt daarbij volledig naar de eigen hand gezet. De voorstelling weet te verleiden én schuwt het ongemak niet. Het lichaam wil dansen maar het hoofd biedt weerstand." 

Miste jij de eerste voorstelling van Naomi Velissariou? Niet getreurd, want op 19 december brengt ze de tweede voorstelling uit dit post-dystopisch muziektheaterdrieluik in KVS. Reserveer nu al je tickets en maak tijdens Permanent Destruction - The HM Concert kennis met deze getalenteerde theatermaakster.