Troika

Troika is een partnerschap tussen de Munt, Théâtre National Wallonie-Bruxelles en KVS. Met dit gezamelijke initiatief willen we onze toeschouwers aanmoedigen om andere zalen en speelplekken te ontdekken. Even belangrijk vinden we de artistieke samenwerking tussen federale, Vlaamse en Franstalige creatiehuizen in Brussel. Ons doel is om de institutionele grenzen in België te overstijgen en de meervoudige, meertalige identiteit van ons land te onderstrepen. 

Troika begon in het seizoen 2019-2020 met zeventien dansvoorstellingen, waarvan minstens een van de drie theaters (co)producent was. Daarnaast presenteerden we een aantal partnerprojecten. Meer dan duizend Troika-bezoekers vonden zo de weg naar een voorstelling in een ander theater dan hun culturele thuisbasis. 

Ook dit jaar hadden we een rijk en boeiend programma samengesteld met bekende namen zoals Anne Teresa De Keersmaeker, Peeping Tom, Wim Vandekeybus, en ook nieuw en opkomend talenten zoals Seppe Baeyens en Bahar Temiz. Vanwege de grote onzekerheid waarvoor Covid-19 ons plaatst, staat deze Troika 2020-2021-programmatie voorlopig on hold. 

De Munt, Théâtre National en KVS beraden zich nu over hoe we onze bezoekers toch een gemeenschappelijk programma kunnen aanbieden, vanuit de overtuiging dat we elkaar kunnen versterken, nu zelfs meer dan ooit. Vanaf september vind je meer informatie op onze nieuwe gemeenschappelijke website www.troika.brussels. Ook via onze nieuwsbrieven, post, eigen websites en via social media zullen we ons publiek op de hoogte houden.