Troika

Troika is de nagelnieuwe samenwerking tussen De Munt, Théâtre National Wallonie-Bruxelles en KVS. Deze drie creërende huizen in Brussel werken al langer samen, maar met Troika zetten wij die samenwerking extra in de verf.

Drie grote doelen streven wij na met Troika. Ten eerste een grotere mobiliteit tussen de publieken. Daarom roepen we de Troika Pass in het leven, waarmee je 20% korting krijgt als je bij onze collega’s van Théâtre National Wallonie-Bruxelles of de Munt naar een dans- voorstelling gaat kijken.

Ten tweede een breder draagvlak voor al die getalenteerde artiesten die wij tonen en ondersteunen. Daarom bundelen we in onze Partner Projects de krachten om samen voorstellingen te produceren of om artiesten te ondersteunen vanuit de verschillende huizen.

En tot slot geven wij met z’n drieën - alle drie Brussels en toch elk gelinkt aan een andere overheid - heel graag het signaal dat samenwerken, over de institutionele grenzen heen, best mogelijk is. Cultuur, kortom, laat zich niet in een vakje duwen en niet tegenhouden door grenzen. Lees het volledige statement van de Troika- partners hier.

Boek hier je Troika Pass

Troika Dance 

Het meest zichtbare luik van het initiatief Troika is ongetwijfeld de ambitieuze gezamenlijke dansprogrammering. In deze programmering vindt het publiek de geassocieerde choreografen van de Munt (Anne Teresa De Keersmaeker, Sasha Waltz, Sidi Larbi Cherkaoui), Théâtre National Wallonie-Bruxelles (Michèle Noiret, Taoufiq Izeddiou) en KVS (Peeping Tom, Lisbeth Gruwez, Moya Michael, Wim Vandekeybus, Alesandra Seutin, Sasha Waltz).

Speciaal voor deze gezamenlijke dansprogrammering werd de Troika Pass in het leven geroepen. Deze Pass kan je vanaf 1 juni kopen aan 9 euro en biedt 20% korting op de ticketprijs van alle Troika Dance- voorstellingen. Die herken je aan het Troika Dance- logo. Abonnees van de drie huizen kunnen deze Pass gratis aanvragen. Tickets koop je in het huis dat de voorstelling geprogrammeerd heeft.
 

 Te zien in KVS

Te zien in La Monnaie / De munt

 Te zien in Théâtre National

Troika Partner Projects 

In het luik Partner Projects groeperen we muziektheater-, theater- en jongerenprojecten. Enkele daarvan worden volledig samen geproduceerd. Zo vindt in KVS de wereldcreatie plaats van Le Silence des ombres, een opdrachtwerk van de Munt, evenals de reprise van L’Homme de la Mancha in een regie van Junior Mthombeni en Michael De Cock, artistiek leider van KVS. Collega bij Théâtre National Wallonie-Bruxelles, Fabrice Murgia, staat dan weer op de gezamenlijke affiche met de theatervoorstelling La Mémoire des Arbres.

Naar aanleiding van de Trilogia Mozart Da Ponte nodigen we de jonge theatermaker Tom Goossens uit om, verspreid over de drie podia, zijn eigen bewerkingen van deze drie Mozart-opera’s te presenteren. Zo krijgt de samenwerking tussen de drie Brusselse instellingen in de praktijk een veelvoudige uitwerking en krijgt het Nederlands- Frans- en anderstalige publiek uitgelezen kansen om de vele facetten van het Brusselse cultuur- aanbod te ontdekken.

Voor de Partner Projects-voorstellingen geldt geen Troika Dance-korting. Onderaan de introductie vindt u meer informatie over waar u tickets kan aankopen.

Troika Pass

Met een Troika Pass, die €9 kost, geniet je van 20% korting, enkel op deze selectie voorstellingen en zolang de voorraad strekt. Abonnees van de drie huizen kunnen deze Pass gratis aanvragen. 

Boek hier je Troika Pass

FAQ

Waar en vanaf wanneer kan ik mijn Troika Pass aanvragen of kopen?

De Troika Pass is gratis voor abonnees maar enkel op aanvraag verkrijgbaar. Abonnees zullen hiertoe in de bevestigingsmail van hun abonnementsaankoop worden uitgenodigd. Niet-abonnees kunnen de Troika Pass aankopen vanaf 1 juni en dit online of aan de balie van KVS, Théâtre National of de Munt.

Nu ik een Troika Pass heb, vanaf wanneer kan ik daarmee Troika Dance-voorstellingen aankopen?

Er zijn twee verkoopmomenten. Ben je abonnee van een van de drie huizen, dan kan je vanaf 1 juni starten met het kopen van Troika Dance-voorstellingen in de drie huizen.

Als je geen abonnee bent van een van de drie huizen, dan start de verkoop van individuele tickets in KVS op 5 juni, in de Munt op 8 juni en in Théâtre National op 10 september.

Vanwaar die verschillende data voor het aankopen van Troika Dance-voorstellingen als je geen abonnee bent?

De verkoop van Troika Dance-voorstellingen is gekoppeld aan het startmoment van de verkoop van individuele tickets voor het nieuwe seizoen. Elk huis heeft een ander startmoment. Wij begrijpen dat dit wat ingewikkeld is. Daarom zullen wij iedere Troika Pass-houder een remindermail sturen de dag dat de individuele verkoop in een van de drie huizen begint. We onderzoeken of we tegen het volgende seizoen een eengemaakte verkoop kunnen aanbieden.

Hoe kan ik met mijn Troika Pass Troika Dance-voorstellingen aankopen?

Als je surft naar de website van het huis dat de voorstelling(en) van je keuze aanbiedt, is het best een account aan te maken met hetzelfde emailadres dat je gebruikt voor je KVS-account. Zo kan het systeem herkennen dat je een Troika Pass-houder bent. Als je vervolgens je voorstelling(en) aankoopt, zal het systeem je automatisch 20% korting aanbieden.

Waarom kan in niet in een huis alle Troika Dance-voorstellingen aankopen?

Dat zou inderdaad handiger zijn, maar onze systemen laten dit nog niet toe. We onderzoeken of we dit tegen het volgende seizoen kunnen realiseren.

Wat als een Troika Dance-voorstelling is uitverkocht?

Dat kan inderdaad gebeuren. Voor iedere voorstelling houden wij een aantal tickets vrij voor Troika Pass-houders, maar zeker bij populaire voorstellingen zullen die plaatsen snel uitverkocht zijn. Daarom raden we aan om je tickets tijdig aan te kopen. Via onze websites zal je steeds kunnen zien welke voorstellingen al uitverkocht zijn. Het is handig die lijst eerst te checken vooraleer je een Troika Pass aankoopt, zodat je voor jezelf kan uitmaken of de aankoop al dan niet financieel loont.

Kan ik met mijn Troika Pass ook een korting krijgen aan de avondkassa?

Dit is helaas niet mogelijk. Daarom vragen we om steeds op voorhand jouw Troika Dance-tickets aan te kopen. Dat kan via de website of door te bellen naar onze ticketbalie via het nummer: 02 210 11 12. Die is open van dinsdag t.e.m. vrijdag, tussen 12:00 en 19:00, maar gesloten tijdens het weekend, feestdagen en van 1 tot 28 juli.

Kan ik Troika Dance-voorstellingen aankopen tijdens de vakantiemaanden?

Als je al een Troika Pass hebt, dan kan je gewoon verder tickets blijven aankopen. Mensen die een Troika Pass aankopen tussen 30 juni en 19 augustus zullen pas vanaf 21 augustus Troika Dance-voorstellingen kunnen aankopen in KVS en de Munt en pas vanaf 10 september in Théâtre National. Voor het volgende seizoen zijn we op zoek naar een nieuw betalingssysteem dat ervoor kan zorgen dat tijdens de vakantiemaanden ook de mensen die pas dan hun Troika Pass aankopen, verder geholpen kunnen worden.

Wat doen jullie met mijn gegevens?

Om de Troika Pass-korting te kunnen toekennen, delen wij je naam, email en voorkeurstaalmet Théâtre National en de Munt. Jouw gegevens zullen enkel gebruikt worden in het kader van de Troika Pass en niet verder verspreid worden.

Wat als ik een Troika Pass heb gekocht en er niet in slaag om een korting te krijgen in een ander huis?

In principe zou dit niet mogen gebeuren, maar aangezien dit het eerste Troika-seizoen is, kan het zijn dat er iets foutloopt. Aarzel in dat geval niet ons een mailtje te sturen via info@kvs.be of ons te bellen op 02 210 11 12. We zijn bereikbaar van dinsdag t.e.m. vrijdag, tussen 12:00 en 19:00, maar gesloten tijdens het weekend, feestdagen en van 1 tot 28 juli.

Wij hopen dat je veel plezier zal beleven aan je Troika Pass. Met deze pass willen we je uitnodigingen om ook eens te proeven van het aanbod van onze buren, Théâtre National en de Munt.
 

Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring