Onze missie

KVS is het Vlaamse stadstheater van Brussel. Onze unieke positie in de hoofdstad van Vlaanderen, België en Europa is de alfa en omega van onze werking. KVS wil repertoire herinterpreteren in relatie tot de stad die meer dan ooit de wereld is.  KVS omarmt de stad in haar pluraliteit en wil haar artistieke stem versterken in het kunstenveld. Interculturaliteit op en naast de scène is voor KVS dan ook geen opdracht of uitdaging, maar een logisch uitgangspunt. Net als een sterke Vlaamse en internationale aanwezigheid.

KVS werkt met een open ensemble van makers, spelers, regisseurs, choreografen en auteurs.
Zij ontwikkelen in KVS zowel persoonlijk werk als een gedeeld traject, met kruisbestuivingen over de jaren heen. Wij willen een mentale en fysieke ontmoetingsplaats zijn, een stadsader van traditie naar toekomst.
Vanuit een inclusieve visie op wat kunst vermag, streven we naar een intercultureel, intergenerationeel en genderdivers stadstheater, dat resoneert tot ver buiten Brussel.

Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring