KVS

Branden: eerste kortfilm Lisette Ma Neza in première op Courtisane

Enkele dagen na haar inhuldiging als de eerste stadsdichter van Brussel, op 21 maart, viert Lisette Ma Neza, vertrouwd KVS-gezicht, de Belgische première van haar eerste kortfilm Branden op het Courtisane Festival. Samen met Bamssi, een film van Mourad Ben Amor, maakt Branden deel uit van de slotavond van het festival, op 31 maart om 21:00 in Paddenhoek in Gent. 

Een collectief gedicht over het branden van thuislanden, over het vuur en de rook van gewapende conflicten; die 'vluchtelingen' van mensen maken. Een poëtisch gesprek met vijf verschillende vrouwen over het verlaten van waar ze vandaan komen, over het vertrekken en (nooit meer echt) aankomen. Een ode aan de ontheemde vrouw.

Koop je tickets hier. 

Lisette Ma Neza (Nederland, 1997) is een dichteres met een camera. Haar artistieke praktijk is een constante poging om zichzelf en anderen te vertalen. Ze onderzoekt het leven en de gevoelens van ontheemden, overlevers van het grote geweld, van Afrikanen in Europa, van diaspora's... van vrouwen. Dit onderzoek mondt uit in poëtische essays, woordkunst, film en theater.

Branden werd geproduceerd door Neza in coproductie met Accattone Films en LUCA School of Arts, met de steun van KVS. De film is gemaakt in het kader van het afstudeerproject van Lisette Ma Neza Ntukabumwe aan LUCA School of Arts.