KVS

Hoe krijgen we het warm in KVS? Onze energiemaatregelen

Ook KVS krijgt te maken met torenhoge energierekeningen. We treffen dus een reeks maatregelen om de kosten voor elektriciteit en verwarming te beperken. Lijkt cultuur voor jou persoonlijk even te duur? Wij herinneren je graag aan ons Goedkoopste ticket-tarief, dat eenieder wie het nodig heeft kan aanklikken – zonder vragen.

© Jean Cosyn

Voor de verwarming van onze beide gebouwen, de BOL en de BOX, betalen wij in de wintermaanden (aan de huidige tarieven) 1000 euro stookkosten per dag. Dat is niet min. En vooral niet houdbaar. Daarom schakelen wij de verwarming een aantal graden lager: naar 18 graden. Het is dus aan te raden om je warm aan te kleden wanneer je naar een van onze voorstellingen komt kijken.
 
We sprongen voordien al voorzichtig om met onze energie. Zo liggen er zonnepanelen op het dak van onze BOX (die we in de nabije toekomst graag willen aanvullen met meer en beter renderende exemplaren), werken heel wat van onze lampen en waterkraantjes met sensoren en verlichten wij zoveel mogelijk met ledverlichting. Voor de entree van onze schouwburg zullen we ook in een automatische schuifdeur en warmtegordijn investeren zodat geen kostbare warmte verloren gaat.

 

Kom dan hier
 
We verwarmen uw bloed,
uw armen, uw benen, uw hart
Kom dan hier
We kruipen onder uw huid
We wurmen ons in uw gedachten
We bezielen de koude en lege vertrekken waar de tocht door jaagt
Niet met gas en eclectiek
En culturele elentriek
En de lucht wordt donker
En de maan verschijnt
En de maan klimt hoger
En de wereld kraakt
Open open open zal het zijn
 
(Michael De Cock naar The Lau van The Scene) 
 

Dat KVS veel maatregelen zal ondernemen om te besparen op zijn energiefactuur: dat mag duidelijk zijn. Op één zaak willen we niet inbinden: wij blijven open. Als een plek waar iedereen samen komt. Waar we ons aan elkaars gezelschap kunnen verwarmen. Aan hartverwarmende voorstellingen en aan de energie die onze artiesten de zaal in jagen. Aan warme drankjes en brandende borrels en aan samen dansend de nacht in te gaan. Open, open, open moet het zijn. Dus kom dan hier.