KVS

Aller/Retour naar de cinema

De pandemie bleek hét moment voor Dorothée Vanden Berghe om met Michaels scenario van Aller/Retour aan de slag te gaan en deze roadmovie over een bijzondere vriendschap in België en Spanje in te blikken. KVS coproduceerde én een zestal KVS-medewerkers sprongen mee op de kar: zij werden ingeschakeld in de filmcrew. De film gaat in première op het Filmfestival Oostende op donderdag 2 februari 2023!

Voorjaar 2021. De pandemie woedt nog volop, dus van live voorstellingen maken komt niet veel in huis. Films maken mag gelukkig wél nog – onder strikte voorwaarden althans. Hét moment voor Dorothée Vanden Berghe (Meisje, My Queen Karo en Rosie & Moussa – eveneens een scenario van Michael De Cock) om met Michaels scenario van Aller/Retour aan de slag te gaan en deze roadmovie over een bijzondere vriendschap in België en Spanje in te blikken.

Aller/Retour vertelt het verhaal van de onverwachte vriendschap tussen truckchauffeur Erika (Ruth Beeckmans) en Idy (Welket Bungué), een migrant die zich verschanst heeft in haar vrachtwagen. Er ontstaat een hechte band tussen deze twee eenzaten in een gemondialiseerde wereld.