Theater in coronatijden

We zetten ruimte en tijd op een andere manier in en herdachten onze programmatie voor een coronaproof najaar. Nieuwe manieren van tonen en beleven. Dat kan. Anders dan voorheen, dat wel. In veelheid en kleinheid, maar niet minder intens of passioneel, en met evenveel talent en kwaliteit.

Samen tegen corona

Om de eerste voorstellingen van het seizoen veilig te laten verlopen, volgen wij de maatregelen die de regering oplegt, strikt op. Dit betekent het volgende: 

 • Bij de voorstellingen in KVS BOX en BOL voorzien wij voldoende afstand tussen de zitplaatsen van de toeschouwers die tot verschillende bubbels behoren. 
 • Je kan ook genieten van openluchttheater. Sommige voorstellingen zullen plaatsvinden op het achterplein van KVS BOL.
 • We voorzien ontsmettende handgel.
 • Iedere bezoeker is verplicht een mondmasker te dragen, dit uit respect voor de personen rondom je. Gelieve zelf je mondmasker mee te brengen en draag het op de correcte manier. Het aanwezige zaalpersoneel zal hierop controleren. 
 • Per order vragen we contactgegevens van iedereen die meekomt. Dit is door de overheid verplicht om contacttracing mogelijk te maken. De lijsten worden 30 dagen na de voorstelling verwijderd.
 • Indien je in de afgelopen 7 dagen symptomen vertoonde of ziek was, gelieve dan thuis te blijven.

Veiligheidsmaatregelen

Bij aankomst

 • De voorstellingen beginnen stipt. Kom op tijd en vermijd samenscholing aan de ingang. Laatkomers worden niet meer toegelaten.
 • De vestiaire en lockers zijn gesloten. Je kan je jas en/of tas meenemen in de zaal en die op een van de lege stoelen tussen de bubbels leggen.
 • Het aanwezige zaalpersoneel zal je per bubbel naar je plaatsen begeleiden.

Tijdens de voorstelling

 • Alle tickets zijn ongenummerd. We laten een stoel tussen de bubbels. 
 • Het kan ‘s avonds afkoelen of regenen, zorg voor een warme trui of regenjas.
 • Gelieve geen paraplu’s open te klappen aangezien dit het zicht voor andere mensen belemmert. We stellen poncho's ter beschikking. 

Na de voorstelling

 • Op aangeven van de suppoosten verlaat je de zaal.
 • Voor en na de voorstelling kan je terecht voor een drankje in onze pop-upbar De Servante.
© Lien De Trogh

Aangepaste ticketprijzen

Tijdens de KVS BREEKT UIT-periode hanteert KVS aangepaste tarieven. Voor alle voorstellingen tussen midden augustus en midden oktober geldt de vaste prijs van €20. Wel riepen we een tijdelijke nieuwe korting in het leven: selecteer in je winkelmandje de KVS BREEKT UIT korting en je betaalt slechts €15. Dit speciale tarief bieden we aan aan iedereen die op een of andere manier getroffen werd door de coronacrisis. No questions asked. Want ieders reden is geldig voor KVS. Wij hopen vooral dat je er dubbel en dik van geniet. 

Voor de voorstellingen tussen half oktober en eind december gelden opnieuw de standaardprijzen en -kortingen. 

Je kan 1 of meerdere tickets kopen per order. Koop je meerdere tickets, dan beschouwen we jullie als behorend tot dezelfde 'bubbel'. Zit je liever apart? Boek dan je tickets afzonderlijk. 

Boekte je een ticket voor het najaar en wordt de voorstelling in extremis toch geannuleerd omwille van nieuwe Covid-19-maatregelen opgelegd door de regering? Dan garandeert KVS de volledige terugbetaling van je ticket of de mogelijkheid om je ticket om te ruilen. 

Veelgestelde vragen

We krijgen veel vragen van onze bezoekers. Hieronder geven we je antwoord op de meest gestelde. 

Welke voorzorgsmaatregelen neemt KVS tegen het coronavirus?
We zorgen voor aparte in- en uitgangen. In KVS BOL en KVS BOX laten we telkens een stoel tussen de verschillende bubbels. Onze suppoosten zullen je ook begeleiden naar je plaats.  

Kan ik nog naast mijn partner/kind/vriend/vriendin zitten?
We voorzien zowel afzonderlijke plaatsen als bubbel-seats. Zo creëeren we kleine veilige bubbels, maar blijf je op veilige afstand van anderen die niet tot dezelfde bubbel behoren. 

Kom ik in aanmerking voor de KVS BREEKT UIT reductie? 
De tijdelijke coronakorting bieden we aan aan iedereen die op een of andere manier getroffen werd door de coronacrisis:

 • mensen uit een van de essentiële sectoren (openbaar vervoer, ordediensten, distributie, zorg, voeding, onderwijs ...)
 • ondernemers wiens zaak failliet ging
 • mensen die hun job kwijtraakten
 • mensen die financieel of psychologisch schade leden

Je mag zelf bepalen of je hier recht op hebt. Ook -26 jarigen die voordien aan jongerentarief tickets boekten, kunnen nu voor dit tarief kiezen. 

Ik heb een ticket gekocht, maar de voorstelling kan toch niet doorgaan. Krijg ik dan mijn geld terug?
Ja absoluut. Als er voorstellingen alsnog moeten geannuleerd worden, gaan we onmiddellijk over tot terugbetaling. 

Hoe blijf ik op de hoogte?
Indien er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen we die altijd delen via onze website, nieuwsbrief en sociale mediakanalen. Je kan ons ook bereiken op het nummer +32 (0)2 210 11 00 of via info@kvs.be.